Den beste måten å lagre ost på: Ingen aluminiumsfolie eller plastfolie

24/04/2025 22:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Melanie Hobson/Shutterstock
Hvordan oppbevarer du osten din?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Vi har alle prøvd det.

Du kjøper favorittosten din – kanskje en kremet Brie, en Cheddar eller en god gammel Gouda – med det edle mål å nyte den litt om gangen.

Før du vet ordet av det, er det tørt som en ørken eller lukter som det har vært på backpacking-tur i tre måneder. Hva gikk galt?

Det viser seg at det ikke handler om avanserte teknikker eller dyre dingser. Det er bare å pakke inn osten på riktig måte.

Hvis du alltid har brukt aluminiumsfolie eller plastfolie, er det på tide å endre vanene dine.

Aluminiumsfolien hindrer luft i å komme inn og holder på for mye fuktighet, noe som kan føre til mugg og et hint av metallisk ettersmak.

Plastfilm er ikke bedre. Dette skaper et lufttett fengsel hvor osten ikke kan puste. Resultatet blir en klissete ost med en tvilsom lukt.

Den rette måten å pakke ost på

Hemmeligheten bak ferskost er enkel – osten må kunne puste.

Derfor anbefaler eksperter ostepapir, som er laget av et spesielt materiale som beskytter osten uten å kvele den.

Har du ikke et lager med ostepapir liggende, kan bakepapir eller bakepapir også gjøre jobben ganske bra.

Hvis du vil være ekstra fancy (eller bare nøye), kan du pakke den inn i et rent kjøkkenhåndkle eller legge den i en glassbeholder med løst lokk.

Det trenger ikke være veldig nært.

Ekstra tips for osteentusiaster

  • Oppbevar osten din i grønnsaksskuffen, siden det er den mest ostevennlige sonen i kjøleskapet.

  • Hold den unna sterkt luktende matvarer som fisk og løk - ost absorberer alt.