Den gjennomsnittlige "bandit" er sannsynligvis kortere enn du tror

Foto: Shutterstock.com

De fleste menn har sannsynligvis tenkt på om penisen deres var større eller mindre enn gjennomsnittet. En lege avslører nå at den gjennomsnittlige penis sannsynligvis er kortere enn de fleste tror.

Plastisk kirurg Dr Anthony Youn, som på TikTok, under navnet @tonyyounmd, la ut en video som forklarer at den gjennomsnittlige penis er mindre enn de fleste tror.

Les også

Undertøysmerke avslører den virkelige grunnen: Derfor har mange menns underbukser et hull foran

Størrelsen på mannens underliv har lenge vært et omstridt tema, da det er vanskelig å undersøke fordi mange menn har en tendens til å overdrive størrelsen. The Sun skriver at National Health Service i Storbritannia hevder at den gjennomsnittlige penis er et sted mellom 13cm og 18cm i en errthing tilstand - men det er et veldig stort utvalg.

Dr Youn avviser denne påstanden på TikTok, og hevder at det gjennomsnittlige mannlige 'verktøyet' er 13 centimeter i bedre stand, og at den faktiske figuren faktisk sannsynligvis er lavere, da menn med små 'sverd' har 'tilt ikke å delta i studier på størrelsen på mannens underliv.'

@doctoryoun

#stitch with @asiangirlari The average length may be shorter than you think! #averagejoe

♬ original sound - Anthony Youn, MD
 

Gjennom årene har det vært mange studier om emnet, som alle gir et annet svar. En London-klinikk, International Andrology, intervjuet 1000 menn om lengden, og konkluderte med at gjennomsnittet var litt over 16 centimeter.

Men siden studien besto av intervjuer, bør man forvente at noen - om ikke mye - av mennene har overdrevet litt, og derfor er figuren ikke nøyaktig.

King College London gjennomførte derfor i 2015 en ny studie der forskere selv målte 15.000 oppreiste peniser på frivillige deltakere for å finne den gjennomsnittlige lengden det skriver The Mirror. Studien konkluderte med at den gjennomsnittlige briten hadde en "mast" på 13,1 centimetos ved "full mast".

Selv om denne studien er mer nøyaktig, uttalte King College London selv etterpå at man bør forvente litt upresise, siden det forventes at menn med en liten penis ikke er like sannsynlig å delta i studien som menn med stor penis.

En annen lege omtalt på TikTok er Dr Zimmerman, også kjent som Dick Doc på TikTok (ed. diller doctor ved TikTok). Han er ekspert på alt relatert til den mannlige penis. 

" Jeg kan med sikkerhet si at den eksterne presentasjonen av en gentleman har svært lite å gjøre med det du finner under beltet ditt. Noen ganger er det veldig overraskende," sa han. Han er også enig med Dr Youn i at den gjennomsnittlige penis i Nord-Europa er ca 13 centimeter i en errit tilstand.

Les også

Ekspert avslører frekke tips: Her er de beste sex-stillingene til din kroppstype

Selv om studien fra King College London ikke antyder at rase har noen innflytelse på lengden på de nederste regionene, erkjenner forskerne bak det at deltakerne hovedsakelig var hvite menn, og at konklusjonen om rasepåvirkning derfor kan være upresis. Det skriver videnskab.dk.

Det er også allment kjent at rase og etnisitet kan ha innvirkning på lengden. TV 2 skriver at den gjennomsnittlige danske mannens penis er 15,29 centimeter i en annen tilstand, og dermed betydelig lengre enn britene, men også svensk og tysk.

De lengste penisene finnes i Afrika, hvor menn fra Kongo kan "skryte" 17,93 centimeter, mens de korteste finnes i Asia, hvor for eksempel koreanske menn må "bosette seg" for 9,66 centimeter.

Antropolog og kjønnsforsker Christian Groes-Green ved Københavns Universitet sier imidlertid at disse tallene også kan være misvisende, ettersom de igjen kommer fra menns egne rapporter, og at du derfor ofte må «fjerne» litt av lengden for å få et mer nøyaktig bilde.

Les også

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje