Den romantiske middagen er reddet: Slik åpner vinflasken uten korketrekker

09/10/2023 11:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det finnes en nødløsning til å få tak i de deilige dråpene.

Vi har alle vært der - du vil nyte et glass vin, men din trofaste korketrekker er ingen steder å finne. Panikken begynner å spre seg, og du vurderer å gi opp vinopplevelsen. Men frykt ikke, for vi har en magisk løsning for deg: åpne vinflasken uten en korketrekker ved hjelp av... en lighter!

Det kan høres ut som noe ut av en trollmanns spillebok, men i denne innovative videoen viser vi deg trinn for trinn hvordan du kan frigjøre vinen din uten å måtte ha en korketrekker.

Slik fungerer det:

  1. Finn en lighter og din utfordrende vinflaske. Vi anbefaler å velge en lighter som fortsatt har litt ild i seg, ellers kan du ende opp med å måtte tenne flere lightere på rad – og det kan bli en uventet "flammemerket" vinopplevelse.

  2. Hold flasken godt i den ene hånden og lettere i den andre.

  3. Tenn lighteren og plasser flammen forsiktig på flaskehalsen. Husk at du ikke er på en rockekonsert, så hold flammen på riktig avstand for å unngå brannulykker.

  4. Begynn å snu flasken sakte. Varme vil gradvis utvide luften i flasken og den vil presse proppen oppover.

  5. Etter en stund (det kan ta opptil noen minutter, avhengig av din tålmodighet og evne til å holde på en lighter), vil du se at stopperen begynner å sprette opp og ut.

  6. Når pluggen er på vei ut, kan du la lighteren ta en pause og la naturen gjøre jobben. Vær imidlertid oppmerksom på at proppen kan sprette ut med litt press, så hold flasken borte fra ansiktet ditt og andre mennesker.

  7. Etter den spennende utgivelsen vil du ha en ubrutt plugg for å vise frem om du er i humør til å samle dem.

Så der har du det! Den ultimate redningen når korketrekkeren har forsvunnet og tørsten er ekte. Bare husk, det er en fest, ikke en pyroteknisk forestilling, så nyt vinen ansvarlig og vær forsiktig med varmen. Det er en leken måte å imponere vennene dine på neste gang du står overfor en vinflaskeåpningskrise. Skål!

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?