Forside LIVSSTIL Denne ene ingrediensen lager perfekte eggerøre – hver gang

Denne ene ingrediensen lager perfekte eggerøre – hver gang

Røræg, Scrambled Eggs
Shutterstock.com

Hvis du vil være sikker på å få perfekt eggerøre hver gang, er det lurt å bruke denne ene ingrediensen.

Akkurat nå leser andre

Eggerøre er en fast del av norsk matkultur og har en naturlig plass på brunsj- og frokostbordet. For noen er det bare i helgen, mens andre starter hver dag med en porsjon eggerøre.

Enten eggerøre serveres som en del av en tradisjonell frokost eller i en sandwich med ost eller laks, er de en av de beste proteinkildene som også kan holde energinivået oppe resten av dagen.

Eggerøre er imidlertid ikke så lett å lage som mange tror. Enten du knekker egget direkte i pannen og visper derfra, eller steker eggerøren i mikrobølgeovnen, finnes det én ingrediens som kan sikre perfekt eggerøre hver gang.

Ingrediensen som må tilsettes eggeblandingen for å gjøre dem ekstra deilige er helmelk – og den må tilsettes før eggene piskes sammen.

«Å tilsette en liten mengde helmelk til eggerøre gir en fin balanse mellom fuktighet og fylde uten å overdøve den lette teksturen», skriver Daniel Gritzer fra Serious Eats, ifølge Express.

Les også

I en liten bolle visper du sammen egg, salt og ønsket mengde melk (30 ml). Pannen bør forvarmes for å oppnå den perfekte kombinasjonen av luftige egg uten overflødig væske, men du kan velge mellom middels eller høy varme.

Smelt litt usaltet smør i en stekepanne. Når smøret er varmt og skummende, er eggene klare til å helles i pannen, og de vil være ferdige på bare fem minutter.

«Denne oppskriften er helt revolusjonerende. Jeg elsker egg, men har aldri klart å få dem luftige. Jeg tenkte aldri på å tilsette salt før jeg visper – helt revolusjonerende», skrev en bruker om oppskriften.

«Elsker denne oppskriften! Jeg fant den for noen måneder siden og bruker den nå hver gang jeg lager eggerøre», sa en annen.

Andre brukere har avslørt hvordan de har finjustert oppskriften på luftige eggerøre ved å tilsette fersk spinat. Det siste trinnet er selvfølgelig å bare servere og nyte det deilige resultatet.

Les også

Ads by MGDK