Derfor bør du aldri sove med en vifte på

06/06/2023 15:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Selv om det kan være fint i varmen, er det en veldig dårlig idé å ha en vifte på mens du sover.

Sommeren er virkelig over oss, og selv om nordmenn ikke har utsikter til på langt nær så høye temperaturer som britene, tyskerne og franskmennene opplever for tiden, kan termometrene i Norge faktisk nå pent høye temperaturer i slutten av uken.

Det blir absolutt varmt nok til at mange kan vurdere å bruke vifter for å holde varmen ute, og selv om det er en effektiv løsning, er det viktig å ikke gjøre det om natten.

Ifølge Ladbible har eksperter forklart at det er to grunner til dette.

Først og fremst bruker viftene mye strøm, og det vil derfor bidra til å gjøre de stigende strømregningene enda høyere hvis du har en vifte som går hele natten.

Enda verre, det kan ha innvirkning på helse og velvære.

Vifter tørr luft rundt i rommet, og selv om det ikke er livstruende for helsen din, kan det føre til mange ubehag som tørr hud og hodepine.

I tillegg, ifølge Sleep Advisor, kan det føre til ømme muskler, da kald luft kan føre til at kroppen din kramper og spenner seg i søvnen.

Selv om en påslått vifte naturlig nok har fordelen av å hjelpe deg med å sove bedre i varmen, anbefaler søvneksperter at du unngår å ha en vifte på om natten - spesielt hvis du har allergi eller astma eller lider av tørr hud, tørre øyne eller hodepine.

Ifølge nettstedet kan du i stedet "vurdere en [vifte] som har en tidtaker" og kan slå seg av etter å ha sovnet.

Du dør ikke av å ha en vifte på om natten, men det kan muligens føre til flere negative enn positive ting, og det kan derfor være verdt å vurdere andre løsninger.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.