Derfor bør du aldri spise bananer til frokost

06/06/2023 09:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bananer er en vanlig matvare, men du bør faktisk ikke konsumere den til frokost.

Er du også presset på tid når du gjør deg klar til å gå på jobb? Vanligvis er frokosten det første vi slipper.

Det er her den pålitelige bananen ofte kommer inn. Det er enkelt, bærbart og smaker godt. Men forskning viser også at det å spise den til frokost ikke er det beste.

Ifølge Dr. Daryl Gioffre, som opprettet AlkaMind dietten, er bananer faktisk skadelige å spise som frokosterstatning.

Selv om den tropiske frukten har mange gode egenskaper som å være høy i kalium, magnesium og fiber, vil den ikke gjøre deg mye bra som en morgenmatbit.

Årsaken til dette er at "bananer er 25% sukker og moderat sure," sier Dr. Gioffre. De vil gi deg et anstendig midlertidig løft, men du vil raskt føle deg sliten og sulten igjen.

Dr. Gioffre går så langt som å kalle bananer "naturens godteri." De kan faktisk forårsake cravings, noe som kan føre til overspising senere.

Men alt håp er ikke ute for dere banan-til-frokost-fans. En matekspert kommer opp med en løsning.

Mens bare en enkelt banan ikke vil gjøre deg så bra, kan du oppheve denne effekten ved å kombinere banan med sunne fettstoffer, krydder og urter for å motvirke insulinbølgen forårsaket av bananer. Det skriver StarInsider.

Dr. Gioffre anbefaler ingredienser som kokosnøttolje, rå mandler, hamp, lin og chia. "Fordi bananer er sure, må du nøytralisere syren for å få fordelene med kalium, fiber og magnesium uten sukkerrushet," sa han.

Det første vi spiser i løpet av dagen gjenspeiler hvordan vi behandler oss selv. Men når det gjelder mat, er det lett å falle inn i en kjedelig rutine og gjøre de samme tingene om og om igjen. Ofte mangler vi bare inspirasjon: en idé om hva vi skal gjøre.

Hvis du insisterer på å ha banan som en del av frokosten din (noe som er forståelig), kan du for eksempel lage bananpannekaker, grøt med banan og skummet melk eller en smoothie med banan, skyr, avokado, sitron og ingefær og litt vann og/eller juice.