Derfor bør du alltid spise frøene og skallet på vannmelonen

26/05/2023 13:50

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er nok de fleste av oss som bare kaster ut skallet på en vannmelon, men det er faktisk en veldig dårlig idé.

Ingenting smaker mer som sommer enn en god, saftig, forfriskende vannmelon. Faktisk er vannmelon ikke bare utrolig deilig, det er også utrolig sunt. ALT på vannmelon er sunt.

Ny forskning sier vannmelon-eaters har en tendens til å ha en høyere kvalitet diett med mer fiber, magnesium, kalium, vitamin A og andre antioksidanter, pluss lavere i tilsatt sukker og mettet fett enn folk som ikke spiser vannmelon, sa Blatner.

Tross alt er vannmelon tilgjengelig nesten hele året, men ikke gå glipp av de sommerlige melonene, for det er da de er på topp.

"I sommermånedene er det mer sannsynlig å finne meloner dyrket i USA, noe som betyr at de har kortere reisetider og er ferskere når de først kommer til butikkene, pluss at det ofte er billigere og smaker enda bedre," legger Dawn Jackson Blatner til.

Her er en oversikt over noen av helsemessige fordelene med vannmelon, ifølge ernæringseksperter:

Ifølge US Department of Agriculture inneholder 15o gram vannmelon:

Kalorier: 45.6 Fett: 0.2g
Kolesterol: 0mg
Natrium: 1.52mg
Karbohydrat: 11.5g
Fiber: 0.6g
C-vitamin: 12.3mg
Kalium: 170mg                                                                                                                            Kalsium: 10mg                                                                                                        Vitamin A: 865 IE                                                                                                 Lykopen: 6,890 mikrogram

"Vannmelon gir essensielle antioksidant næringsstoffer som støtter sykdomsforebygging og generell velvære," sier Christina Meyer-Jax, RDN, LDN, Standard Process ernæringsstol og assisterende professor ved Northwestern Health Sciences University.

Det er også en fin måte å øke vanninntaket på - spesielt på de varme sommerdagene.

I tillegg er vannmelon kjent for å være bra for fordøyelsen, forebygge sykdommer og hjelpe immunforsvaret.

Hvis du vil skru opp helsen litt ekstra, bør du spise både skallet og frøene. Skallet har et høyt fiberinnhold, noe som bidrar til å bremse sukkeropptaket i tarmen og demper økningen i blodsukkeret.

Vannmelonfrø kan spises rå eller tørkes. Hvis du spiser ca 30 gram korn, får du 8 gram planteprotein rett inn i kroppen.