Tilliten til vann fra springen er høy med god grunn.
Det er en høy standard på drikkevannskvaliteten i Norge, noe som betyr at for de aller fleste norske husholdninger er det både trygt og sunt å drikke vannet direkte fra springen.
Tenk bare på turene du har vært på der du må kjøpe litervis med drikkevann på supermarkedet fordi springvannet har et høyt klorinnhold for å holde det rent.
I tillegg til å være en lett tilgjengelig ressurs, er vann fra springen en udiskutabel økonomisk fordel. Prisen er betydelig lavere enn for flaskevann – faktisk 100 ganger billigere – og miljøpåvirkningen er bemerkelsesverdig lavere.
Likevel finnes det råd å finne for å sikre at vann fra springen forblir trygt å drikke.
4-timersregelen
Ifølge Nordrhein-Westfalens forbrukerråd bør du følge den såkalte «4-timersregelen».
Dette betyr at hvis en kran ikke har vært i bruk på mer enn fire timer, bør det stillestående vannet i rørene først få renne av til vannet føles kaldt.
Det skriver Chip.
Selv om dette kan virke som en liten ulempe, er det et skritt som kan forhindre opphopning av bakterier.
Med tanke på bærekraft er det viktig å unngå avfall. Det «gamle» vannet som først renner gjennom trenger ikke å gå til spille, men kan gjenbrukes til oppgaver som vanning, rengjøring og til og med oppvask.