Kakeglass og kjeksbokser er juleklassikere.
De muntre designene deres øker julestemningen, og de er ofte det beste for oppbevaring av julebakst. Men så mye som de ser ut som en del, er de ikke gode til å holde kjeksene ferske lenge.
Hvis du vil at julekakene skal forbli velsmakende og ikke bli til hockeypucker, trenger du noen bedre oppbevaringstriks i ermet.
Problemet med kakebokser og bokser
Det største problemet med tradisjonelle kakebokser og bokser er at de ikke er lufttette.
Og for julekaker er luft fienden.
Når de utsettes for luft, mister kjeksen fuktighet og begynner å tørke ut. Dette gjelder spesielt for mykere julekaker som er avhengige av at fuktigheten forblir seige og deilige.
Selv om kakeglass er flotte for korttidsoppbevaring, er de ikke ideelle hvis du vil at godbitene dine skal vare i flere uker.
Bedre måter å holde julekakene friske på
Bruk lufttette beholdere
Hvis du vil at julekakene dine skal holde seg friske, er lufttette plastbeholdere veien å gå. For myke julekaker, som de som er laget med havre-, kokos- eller syltetøyfyll, kan du kle beholderen med matfilm for å låse inn ekstra fuktighet. For hardere, sprøere kaker fungerer aluminiumsfolie best.Frys julekakene dine
Vil du nyte julekakene dine flere måneder frem i tid? Frys dem! Legg dem i fryseposer i små porsjoner, så kan du tine kun det du trenger. Når det er på tide å nyte, la dem tine og bake i ca. 3–5 minutter ved 180°C (350°F). De vil smake nystekte.Hold forskjellige julekaker adskilt
Like fristende som det er å blande alle julekakene dine i en boks, er det bedre å lagre dem separat etter type. Dette hindrer smakene deres i å blande seg og bevarer deres distinkte aromaer.Legg til en epleskive for fuktighet
For myke kjeks kan du legge til en skive eple i beholderen for å holde dem fuktige. Bare husk å bytte ut eplet annenhver dag for å unngå at det blir ødelagt.
Hvor lenge kan julekakene vare?
Levetiden til julekaker dine avhenger av hva som er inni dem:
Småkaker med sjokolade- eller syltetøyfyll: Kan vare noen uker med riktig oppbevaring.
Pepperkaker: Holder seg ferske i flere uker.
Småkaker med kremfyll: Bør spises innen noen få dager siden de ikke lagres godt.
Ved å ta noen ekstra skritt kan du få julekakene til å vare lenger og holde dem like friske som den dagen du bakte dem. Enten du nyter dem med en gang eller sparer dem til en høytidssamling, vil disse tipsene hjelpe deg å få mest mulig ut av julebaksten.
Ikke la det harde arbeidet gå til spille
Etter all innsatsen med å bake julekaker, er det siste du ønsker at de skal bli foreldet eller miste smaken. Med riktig lagring kan du nyte julekakene dine i flere uker – eller til og med måneder hvis du fryser dem.
Så fortsett, bak hjertet ditt ut og nyt godbitene slik de var ment å være: friske, deilige og fulle av festlig smak.