Derfor bør du ikke varme opp maten mer enn én gang

18/03/2023 15:39

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I fremtiden bør du unngå å varme opp restene flere ganger, dersom du ikke vil risikere matforgiftning.

Mange av oss er fan av å lage store porsjoner spaghetti bolognese om gangen, og ha mat resten av uken. Lenge leve – det fornuftige – latskap!

Det er imidlertid ikke så kult hvor mange dager du lar restene stå i kjøleskapet eller hvor mange ganger du varmer opp restene.

Er det mulig å varme opp din to dager gamle spaghetti bolognese? Teknisk sett, ja, men det er ikke en ideell plan. Ifølge USDA kan nedkjølte rester varmes opp igjen innen tre til fire dager.

Men BBC Good Food anbefaler at rester i kjøleskapet spises innen to dager. Det skriver Tasting Table.

Grunnen til dette er at hver oppvarming sannsynligvis vil forringe smaken og kvaliteten på maten. Derfor er det best å holde dette på et minimum.

Hvis du ikke har lyst på spaghetti bolognese flere dager på rad, kan du bruke restene til en annen rett, for eksempel calzonepizza.

Økt risiko for matforgiftning

Ifølge BBC Good Food bør du ikke varme opp maten mer enn én gang.

Dette er fordi gjentatte temperaturendringer gir flere muligheter for bakterier å vokse og kan forårsake matforgiftning.

Noen ingredienser, som ris og sopp, kan være spesielt utsatt for å forårsake matforgiftning, skriver Tasting Table.

Derfor bør du holde deg til disse retningslinjene hvis du ikke vil risikere matforgiftning.