Derfor bør du slutte å lade iPhonen over natten

22/01/2024 19:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange velger å lade telefonen om kvelden for å sikre at den er klar for dagen som kommer.

Men ifølge teknologiekspert Adrian Kingsley-Hughes, en skribent hos Zdnet , kan det skade iPhonen din.

Apple har integrert «Optimized Battery Charging»-funksjonen i iOS, som stopper telefonen fra å lade når den når 80 prosent – ​​de resterende 20 prosentene lades på et forhåndsbestemt tidspunkt, avhengig av når du våkner.

Det er en standardfunksjon på alle iPhones som kjører iOS 13 og nyere versjoner.

Dette betyr at telefonen er koblet til hele natten og lader langsommere, noe som egentlig ikke er veldig effektivt når du tenker på det.

Har du noen gang sjekket telefonen når du våkner og følt at den føles varmere enn vanlig. Dette er grunnen til at det kan være skadelig å la telefonen stå på laderen over natten.

Grunnen til at dette er så dårlig for enheten din er fordi varme kan drepe batteriet.

Å gjøre dette åtte timer om natten, hver natt, betyr at du i hovedsak "koker" telefonens batteri unødvendig.

"Varme er en batteridreper. Selv om du ikke kan gjøre noe med den normale slitasjen et batteri gjennomgår ved å lades og utlades, er varme noe du kan gjøre ved å ikke gjøre dette åtte timer om natten, hver natt," skriver Adrian og legger til:

«Når iPhone-en din er koblet til en lader, blir den varm – varmere enn om den ikke er koblet til. Og selv om økningen kanskje bare er noen få grader over romtemperaturen, tror jeg ikke det er smart å gjøre det om natten, hver natt."

Så hva er den beste måten å lade iPhone på?

I stedet for å la den være tilkoblet i en lengre periode, kan du gi den en liten lading om morgenen og på ettermiddagen eller kvelden.

Det kan bidra til å bevare batterilevetiden.