De fleste oppbevarer grønnsaker som isbergsalat, agurker og tomater i den dedikerte grønnsaksskuffen i kjøleskapet.
Det er smart fordi grønnsaksskuffen, ifølge ING, er plassert for best mulig å unngå å spre jordbakterier fra grønnsakene til annen mat i kjøleskapet, og slik at delikate grønnsaker som agurker ikke får frostskader.
I motsetning til hva mange tror, er ikke grønnsaksskuffen nødvendigvis laget for å holde grønnsaker ferskere enn om de ble plassert et annet sted i kjøleskapet, og det er nettopp derfor mange opplever at tomatene deres blir myke og salaten deres blir slapp, selv om de legger grønnsakene i grønnsaksskuffen.
Aluminiumsfolie til unnsetning
Hvis du vil unngå brun og slapp isbergsalat, bør du ifølge en video som for tiden går viralt på TikTok rett og slett bruke litt folie i stedet.
Hvis du pakker salathodet inn i folie, vil det visstnok verken bli løst eller brunt. Den kan faktisk holde seg fersk i flere uker!
Og hvis salaten fortsatt er litt slapp når du trenger den, kan den raskt gjøres sprø igjen ved å dyppe den i iskaldt vann.
Se selv i videoen nedenfor: