Det ser ut til at vi kommer til å ha veldig mye godt isvær i nær fremtid. Så neste gang du kjøper en is og skal fylle opp fryseren, bør du tenke to ganger på hvordan du plasserer iskremen i fryseren.
Det er faktisk mye fornuft å snu iskremen opp ned.
Det skriver Daily Star.
Det gjør angivelig at isen unngår å krystalliseres og blir vannaktig. Den halvsmeltede iskremen vil dryppe på lokket i stedet for å ha god plass til å danne iskrystaller.
Teorien støttes opp
Ifølge Daily Star er det en mor som deler tipset på Facebook, men teorien støttes av den verdenskjente iskremprodusenten Ben &Jerry's, som på sin egen hjemmeside også skriver om iskremtrikset.
I tillegg er det også viktig at du oppbevarer iskremen godt inne i fryseren, informerer Ben & Jerrys's, hvis du vil unngå iskremkrystallisering.
Selvfølgelig er det også en måte du definitivt unngår at iskremen endrer konsistens og blir vannaktig.
Du spiser alt på en gang, slik at du ikke har rester som går i fryseren. Det er et livshack som gir mening!
Et enkelt triks som redder isen din
Flere iselskere på sosiale medier har testet trikset, og mange melder at det faktisk fungerer.
Ved å snu boksen opp ned og sørge for at lokket er godt lukket, reduserer du sjansen for at luft og fuktighet kommer til toppen av iskremen – noe som ofte fører til at det dannes frost og iskrystaller.
Dette lille trikset kan altså forlenge levetiden til isen din og sørge for at den smaker like godt neste gang du åpner boksen.
Og i varmen som er meldt fremover, er det kanskje verdt å gjøre en liten innsats for å holde isen perfekt?