Det er derfor folk putter poteter i blomsterpottene sine – grunnen er genial

03/11/2023 05:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å legge rå poteter i blomsterpotten høres kanskje rart ut. Men det er faktisk en veldig smart grunn til at folk gjør dette.

Som regel vil man ha fine planter og blomster i pottene hjemme. De blomstrer så fint, har vakre farger og sprer en herlig duft – en fin plante kan virkelig lyse opp ethvert rom.

Men dessverre risikerer de å bli rammet av skadedyr som rykker inn fra tid til annen. Noe som ikke bare føles uhygienisk, men som også kan være litt vanskelig å bli kvitt.

En slik ubuden gjest i våre elskede blomsterpotter er mygg – små svarte mygg som svermer rundt pottene våre og legger egg i jorden. Du kjenner dem kanskje også som hærmygg, som de noen ganger feilaktig kalles.

Dessverre kan spesielt mygg gjøre mye skade på våre potteplanter, spesielt mindre planter og frø, skriver Wexthuset.

Dette er fordi larvene som klekkes i jorda spiser røtter og frø, slik at stiklinger dør og frø ikke kan spire. Enda verre – når du først har fått sørgemygg, kan det være veldig vanskelig å bli kvitt dem igjen.

Men det finnes faktisk et husmortriks som ifølge Leva & Bo skal være effektivt. Det er akkurat her poteter kommer inn i bildet.

Alt du trenger å gjøre er å vanne jorda gjennom og deretter legge skiver av rå, skrellede poteter i jorden. Fordi larvene til den myggen liker poteten bedre enn røttene til din elskede plante, vil de nå begynne å gumle på poteten i stedet.

Og når du tar opp potetskiven etter cirka et døgn, blir den forhåpentligvis full av larver som har flyttet dit i stedet.

Siden skriver også at man kan måtte gjenta behandlingen med poteter flere ganger for å bli kvitt sørgemyggen. Men forhåpentligvis finner du snart ut at problemet bare er et minne!