Det krever kun én enkel ingrediens: Slik unngår du at vannet koker over

18/01/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det krever bare én ingrediens.

Mange nordmenn befinner seg daglig i kjøkkenets travle verden, hvor hvert minutt er dyrebart. En enkel, men banebrytende teknologi har nå kommet inn på sosiale medier.

Denne metoden lover å løse et av de mest irriterende problemene: vann som koker over. En TikToker ved navn @lifehack har delt en video der en enkel isbit viser seg å være redningen av en kjele med kokende vann som truer med å renne over.

"Trodde fortsatt ikke på det, så jeg måtte prøve det selv!" skriver innholdsprodusenten ved siden av videoen som har forlatt mange i ærefrykt.

Videoen demonstrerer hvordan en gryte med kokende vann og pasta som er i ferd med å oversvømme komfyren, plutselig roes ved tilsetning av en isblokk.

Dette enkle trikset har blitt kjent for sin effektivitet og enkelhet. Forklaringen bak dette fenomenet er like fascinerende som selve trikset.

Når en isbit tilsettes i det kokende vannet, skjer det en plutselig temperaturendring som får vannet til å avkjøles og slutter å koke over.

Eksperter fra physics.stackexchange.com har forklart til The Express at det tar tid før varmen fra komfyren får vannet tilbake til kokepunktet. Isbiten er imidlertid ikke den eneste redningen for kokende gryter.

En annen populær metode involverer en tresleiv plassert over pannen. Ifølge Southern Living fungerer treskjeen som en barriere for boblene, og får dem til å kollapse og dermed forhindre overkoking.

Selv om disse metodene er geniale, påpeker eksperter på hjemmesikkerhet viktigheten av å bruke dem med forsiktighet for å sikre kjøkkensikkerhet.

Disse kjøkkenhakkene har ikke bare fått anerkjennelse for deres effektivitet, men også for deres tilgjengelighet.

De krever ingen spesielle verktøy eller investeringer og tilbyr en praktisk løsning på et vanlig problem.

Du kan se mer om dette smarte trikset nedenfor:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.