Det villeste trikset for å dyrke dine egne orkideer: Du vil ikke tro hvor lett det er

24/11/2023 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alt du trenger er disse enkle tingene.

Orkideer er blant de mest verdsatte plantene på grunn av deres skjønnhet og skjørhet. Imidlertid kan de noen ganger være vanskelige å dyrke, spesielt når det gjelder å utvikle nye røtter og blader.

En teknikk som kan hjelpe i denne prosessen er å plassere orkideblader i en plastkopp med vann. Dette vil gi liv til nye, sterke røtter og blader.

  1. Trinn: Forberedelse

Prosessen er ganske enkel, men krever omsorg og oppmerksomhet. Fjern først jorda og skjær av de skadede røttene fra orkidebladene.

For å desinfisere bladene og forhindre sykdommer, kan du bruke et fedd hakket hvitløk hellet i en halv liter vann. Filtrer deretter vannet for å skille den hakkede hvitløken. Gni deretter vannet på bladet med en bomullsdott.

Etter desinfisering av bladene, senkes plantens røtter i det tidligere tilberedte hvitløksvannet i 30 minutter. Etterpå tørkes planten og legges opp ned i et plastkrus.

Før du gjør dette, lag noen hull i den øvre delen av kruset, som lar planten puste. Disse hullene lar også plantens base holde på fuktigheten.

Tilsett vann fra springen i kruset. Vær forsiktig så du ikke fyller den helt, men hell bare i mengden vann som er tilstrekkelig til å dekke den første delen av bladene. Lukk med et annet krus og la planten stå slik i 45 dager.

  1. Trinn etter 45 dager: Resultater

I løpet av disse 45 dagene vil plantens røtter vokse seg sterkere. For å sikre helsen deres, må røttene sprayes med vann fra springen hver tredje dag.

Etter ytterligere 75 dager vil røttene ha vokst seg sunne og sterke. På dette tidspunktet kan den ompottes i en ny potte med furubark som base.

Hvorfor gjøre dette?

Å senke orkideblader i vann hjelper dem med å utvikle sunne, sterke røtter. Denne typen røtter lar planten absorbere de nødvendige næringsstoffene for vekst. Denne metoden er spesielt nyttig for planter som har fått rotskader eller vokser i uegnet jord.

Ved å senke dem i vann, lar det dem regenerere og utvikle seg på en sunnere måte. Til slutt, ompotting av orkideen i en ny potte med furubark fremmer drenering og luftsirkulasjon rundt røttene, og bidrar til å holde planten sunn.

Kilde: Garden and Home Tricks