Dette er hva som skjer med kroppen din hvis du spiser avokado hver dag

28/07/2023 09:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avokado er deilig og sunt, og det har etter hvert blitt en ganske trendy ting å spise.

Har du til og med Instagram hvis du ikke har lagt ut et bilde av avokadotoast eller en grønn smoothie i 'feeden'? Avokado er utvilsomt den mest populære frukten i helseverdenen – og med god grunn.

De er fulle av ernæringsmessige fordeler, inkludert fiber, umettet fett, magnesium og vitamin K. Faktisk sier registrerte kostholdseksperter at det er 100 prosent greit å spise avokado hver eneste dag.

Hva kan du forvente skal skje med kroppen din hvis du inkluderer avokado i kostholdet ditt hver eneste dag? Her kan du lese om fire ting som skjer i kroppen din.

1. Du får mer energi

Hvis du vanligvis hopper over frokosten og begynner å spise avokado om morgenen, vil du plutselig merke at du har mer energi.

En avokado har fire gram protein, 30 gram fett, 13 gram fiber og 17 gram karbohydrater – alle næringsstoffer som bidrar til å gi kroppen energi.

Avokado er også supermettende, noe som betyr at ved å inkludere den i frokosten, vil du holde deg mett lenger enn om frokosten ikke hadde avokado. Dette er skrevet av Parade.com.

2. Fordøyelsen din kan bli bedre

"Å spise [en] avokado hver dag kan være til fordel for tarmhelsen vår takket være kostfiberinnholdet," sier kostholdsekspert Stephanie Wells.

Hun forklarer at et fiberrikt kosthold kan øke de gunstige bakteriene i tarmen vår. Dette har mange fordeler, inkludert bedre fordøyelse, et forbedret immunsystem og lavere risiko for kroniske sykdommer som hjertesykdom, type 2 diabetes og enkelte kreftformer.

Imidlertid er det noen mennesker som kan oppleve at avokado påvirker tarmhelsen negativt. Avokado har en type sukkeralkohol kalt sorbitol, som absorberes dårlig i tynntarmen og kan være irriterende for personer med irritabel tarm. Av denne grunn, hvis du har IBS, anbefales det at du holder avokadoinntaket lavt, på en åttendedel av en avokado (omtrent to spiseskjeer).

3. Hjertehelsen din vil bli bedre

Å legge til avokado i kostholdet ditt vil ha direkte nytte for hjertet ditt. Dette er fordi fiber og umettet fett i avokado begge er forbundet med senking av LDL-kolesterol.

Å holde dette "dårlige" kolesterolet nede forhindrer at blodtrykket stiger, noe som igjen reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

4. Du kan forbedre øyehelsen din

Hvis du er bekymret for at synet ditt synker når du blir eldre, kan du legge til avokado på handlelisten din.

"Avocado er en god kilde til karotenoidene lutein og zeaxanthin, så å spise en porsjon avokado hver dag kan bidra til å opprettholde øyehelsen under aldring," sier StephanieWells.

Hun forklarer at disse karotenoidene fungerer som antioksidanter for å reparere oksidativ skade på cellene våre forårsaket av frie radikaler. For å virkelig støtte øyehelsen din, legg egg og spinat til avokadoen din – to andre matvarer med lutein og zeaxanthin.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.