Dette er hvordan kroppen din reagerer hvis du spiser avokado hver dag

13/07/2023 11:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er mange grunner til at avokado bør være en del av kostholdet ditt hver eneste dag. Her er noen av hovedårsakene.

Mange vet at avokado er sunt og ikke minst at det smaker fantastisk.

Faktisk er det fire store fordeler spesielt ved å spise den kremete, grønne frukten hver dag.

1. Du kan redusere risikoen for hjertesykdom

Omtrent 13 000 dansker dør årlig av hjerte- og karsykdommer, noe som gjør det til en av de største morderne i landet vårt. Ifølge Life Hack har forskningsstudier vist at avokado har en positiv effekt på det kardiovaskulære systemet.

Dette er på grunn av det umettede fettet. Mettede fettsyrer øker kolesterolnivået og fremmer aterosklerose og blodpropp. Umettede fettsyrer, som avokado er full av, senker derimot kolesterolnivået og forebygger blodpropp og åreforkalkning.

I tillegg til sunt fett inneholder frukten også en rekke næringsstoffer samt rikelig med antioksidanter som kan bidra til å forhindre betennelse og forbedre blodstrømmen.

2. Du kan finne det lettere å holde vekten

Avokado kan hjelpe med vekttap og vektvedlikehold etter vekttap fordi det får deg til å føle deg mett. Når du føler deg mett, er det mindre sannsynlig at du overspiser og dermed går opp i vekt.

I tillegg har studier vist en sammenheng mellom høyt inntak av avokado, mindre midjestørrelse og lav BMI.

3. Du kan redusere risikoen for kreft

Noen av komponentene i avokado har vært knyttet til en lavere risiko for munnhulekreft. Andre studier tyder også på at avokado har en potensiell rolle i å forebygge både bryst- og prostatakreft.

4. Du beskytter huden og øynene

Karontenoider i avokado gjør en rekke gode ting for kroppen din. De kan blant annet bidra til å bremse aldring av øynene og forebygge synsproblemer.

De samme komponentene i avokado beskytter også huden mot UV-stråler og holder huden glatt og sunn. Så det er mange overbevisende grunner til å nyte avokado hver dag.