Dette kan skje med kroppen din hvis du spiser yoghurt hver dag

24/08/2023 15:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du må spise yoghurt hver eneste dag hvis du vil bli kvitt smerter og en lang rekke kroniske sykdommer.

Fersken, pære og banan, jordbær eller kanskje en variant med vanilje? Yoghurt kan komme i alle slags smaker, og for mange er en bolle med yoghurt selve innbegrepet av frokost.

Og det er faktisk flere gode grunner til det. Foreløpig viser en stor studie at yoghurt faktisk har en ekstremt gunstig effekt på kroppen, skriver The Sun.

Amerikanske forskere fulgte en gruppe på 120 kvinner i overgangsalderen, der halvparten av kvinnene ble bedt om å spise 200 milliliter mager yoghurt om dagen, mens den andre halvparten måtte spise pudding som kontrollgruppe.

I begynnelsen og slutten av eksperimentet måtte kvinnene også spise yoghurt før et stort måltid for å stresse stoffskiftet. Forskerne fulgte kvinnene i ni uker, og tok jevnlig blodprøver av kvinnene.

Og her dukket det opp en overraskende sammenheng. Kvinner som spiste yoghurt hver dag viste tegn på at kroppen deres var mer motstandsdyktig mot betennelser eller betennelser i kroppen enn kvinnene som ikke spiste yoghurt.

– Resultatene tyder på at et vedvarende inntak av yoghurt kan ha en generell anti-inflammatorisk effekt, sier Brad Bolling, som er en av hovedforskerne bak studien, publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Nutrition.

Yoghurt sørger for at tarmen produserer en rekke gode bakterier, og produksjonen av bakterier hemmer kroppens produksjon av endotoksiner, som er en gruppe celler som forårsaker betennelser i kroppen.

Videre kunne forskerne se at kvinnene som spiste yoghurt hadde mer stabilt blodsukker, noe som kan forhindre utvikling av hjerte- og karsykdommer.

Derfor kan et daglig inntak av yoghurt hjelpe pasienter som lider av leddgikt, astma, overvekt eller andre kroniske sykdommer, og det er forskernes håp at yoghurt på sikt kan erstatte andre smertestillende medisiner.

- Det er målet vårt nå. Vi vil gjerne finne de enkelte stoffene som kan redusere betennelser i kroppen, slik at det i fremtiden vil være mulig å regulere det medisinsk via kosthold, sier Brad Boiling til avisen.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.