Forside LIVSSTIL Dette kjøttet bør du IKKE ha i suppa i høst

Dette kjøttet bør du IKKE ha i suppa i høst

Høsten er her, og det finnes lite som slår lukta av hjemmelaget suppe som putrer på komfyren. Men ikke alt kjøtt egner seg like godt i gryta. Her er hva du bør styre unna hvis du vil ha en velsmakende suppe – uten fettfilm og seige biter.

Akkurat nå leser andre

Høsten er suppetid. Løv i lufta, ullsokker på bena og gryter som putrer i bakgrunnen mens du gjemmer deg inne for regnet. Det er nesten som terapi. Men om du hiver feil type kjøtt i gryta, kan den varme kosen fort bli en fet, seig og skuffende affære.

For mange er det fristende å bruke det mest smakfulle kjøttet de finner. Ribeye? Pork belly? Klart det er digg – men ikke i suppe. Disse kuttene er fulle av fett, og det fettet smelter ikke inn i suppa på samme måte som i en gryterett. I stedet legger det seg som et oljete lag på toppen. Resultatet? En tung og fettete suppe som kjennes mer som en utfordring enn en kosestund.

Fettfritt

Joda, du kan prøve å fjerne fettlaget med kjøkkenpapir, sleiv eller et par skiver brød . Men det blir lett grisete og fungerer sjelden helt optimalt. Det skriver Tasting Table.

Suppe er best med kjøtt som gir smak uten fett-kaos. Vil du lage en god kraft, bør du bruke bein eller kjøtt med litt brusk, som kyllingskrog, oksehale eller svineknoke. Disse gir en rund og rik smak i bunnen av suppa.

Selve kjøttet du legger i suppa, bør være magert og lettkokt. For eksempel ferdigstekt kyllingbryst eller -lår som du river opp og legger i suppa rett før servering. Har du rester fra en rotisseriekylling, er det gull verdt. Det gir masse smak, og du slipper ekstra steketid.

Les også

Om du vil ha rødt kjøtt i suppa, gå for tynne skiver med biff – gjerne av ytrefilet, entrecôte uten synlig fett, eller brisket. Dette funker perfekt i for eksempel vietnamesisk pho. Raskt nedi gryta rett før servering, og vips: varmende, smakfull suppe.

Viktig å velge riktig

Lammekjøtt? Ja, men pass på alderen. Unge dyr gir mørere kjøtt og mindre fett inne i musklene. Fett som ligger på utsiden kan enkelt skjæres bort. Eldre lam og sau har mer innbakt fett, og det gir en strammere smak som passer bedre på grillen enn i suppegryta.

Hva med kjøttdeig? Faktisk et veldig godt valg, så lenge du steker det først og heller av fettet. Kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller vanlig storfekjøttdeig kan brukes i alt fra lasagnesuppe til suppe med purre og kjøttdeig. Eller hva med en kyllingkjøttbollesuppe med pasta og bladgrønt? Det smaker høst hele veien hjem.

Når du først setter over en suppe i høst, bruk ingredienser som jobber med deg, ikke mot deg. Da blir det enklere å få til middager som varmer både kropp og sjel. Og kanskje viktigst: som frister til reprise allerede neste dag.

Ads by MGDK