Dette smarte kjøleskapstrikset kan spare deg for penger

09/08/2023 13:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I disse tider må du spare penger der du kan. Med dette kjøleskapstipset kan du forsyne deg litt på vei.

De aller fleste mennesker i disse dager leter etter måter å spare penger hjemme. Og det er faktisk flere måter å gjøre dette på.

Den siste tidens økninger i matvareprisene har ført til at mange familier har blitt hardt rammet. Det betyr at det er blitt enda dyrere å svinge forbi supermarkedet.

Heldigvis er det visse ting du kan gjøre selv for å få maten til å vare lenger, slik at du får mest mulig ut av det som er lagret i kjøleskapet.

Selvfølgelig vet de aller fleste om de grunnleggende tipsene og triksene, for eksempel å lagre kjøtt på nederste hylle, men det er faktisk andre tips du bør ta til hjertet.

Scott Evans, som eier selskapet Pink Storage, har avslørt en rekke av sine beste tips og triks for hvordan du holder maten frisk lenger, noe som til slutt vil føre til at du kan spare penger.

Det skriver Daily Record.

Kjøleskapsdøren

Kjøleskapsdøren er det varmeste stedet i kjøleskapet. Her velger mange å lagre fersk juice og melk, men dette er faktisk ikke en god idé.

Det anbefales imidlertid at du bruker kjøleskapsdøren til å lagre vann, ketchup, majones og brus, da disse tingene tåler den skiftende temperaturen.

"Kjøleskapsdøren ser ut til å være det perfekte stedet å oppbevare egg, melk og juice, da de ofte har rom for dem, men fordi kjøleskapsdøren har høyest temperatur, vil det føre til at de ødelegges raskere," sier Scott.

Derfor, hvis du vil at melken skal vare lenger, bør du oppbevare den på den nederste hyllen i kjøleskapet.

Topp hyller

De øverste hyllene skal brukes til å lagre de matvarene som blir dårlige når de kommer i kontakt med fuktighet.

– Bær er et godt eksempel på dette. Hvis du oppbevarer dem i de nederste skuffene i kjøleskapet, der det er kjøligere, kan de utvikle fuktighet og råtne, sier Scott.

Friske urter er en annen ting som også kan vare lenger på de øverste hyllene i kjøleskapet.

"For å få urter til å vare lenger, bør du vaske dem og legge dem i en beholder med vann, akkurat som du ville gjort med blomster," står det.

– Hvis du vil at urtene skal vare enda lenger, er et godt triks å skjære dem i biter og legge dem i isbitbrett med olivenolje. Når du lager mat, kan du bare ta ut en isbit og la den smelte.

Nederste hyller

Mat som er den dyreste og ødelegger raskest, bør lagres på de nedre hyllene, inkludert melk, egg, smør, ost og kjøtt.

Den kaldeste delen av et kjøleskap er på baksiden av den nederste hyllen. Derfor er det et ideelt sted å lagre melk. Skjøre ting som urter bør ikke plasseres her, da de kan fryse og dø.

"Når du legger maten i kjøleskapet, prøv å ikke sette noe for høyt bak i kjøleskapet, da det kan blokkere ventilene i kjøleskapet. Ikke fyll kjøleskapet for mye, da det vil stoppe luftsirkulasjonen, og derfor vil maten bli ødelagt raskere, sier Scott.

Det er mange som ønsker at smøret ikke skal være for kaldt, men ifølge Scott betyr ikke det at det ikke skal oppbevares i kjøleskapet.

«Hvis du liker at smøret ditt er romtemperert, kutt av en del og la det stå i et smørfat i skapet, og sett resten i kjøleskapet for å få det til å vare lenger», står det.

Siden det definitivt ikke er billig å kjøpe smør i disse dager, bør du sørge for at smøret varer lenge. Scott råder også folk til å sjekke temperaturen i kjøleskapet, da det skal være mellom tre og fem grader.

Fryser

Frysere er nyttige hvis du trenger å lagre mat som du ikke vil spise med en gang. Når du fryser den, varer den mye lenger enn i kjøleskapet.

Fryseren kan også brukes hvis du kjøper mat i store mengder, siden du dermed kan bruke den litt etter litt.

– Når man kjøper i bulk, kan man ofte spare penger. Alt du trenger å gjøre er å sjekke om maten du kjøper kan fryses og hvor lenge du kan fryse den, sier Scott.

Mange matvarer, som inkluderer alt fra egg til melk og kokt pasta over ulike frukter og grønnsaker, kan fryses slik at det varer lenger.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.