Hvitløk gjør underverker i matlaging - og er også en ekstremt populær ingrediens i norsk mat.
Den er smakfull og har en rekke positive helsegevinster.
Visste du at du kan legge den i fryseren?
Ofte kjæper man et nett med flere hvitløk. Og før man har rukket å bruke dem alle sammen, begynner de å spise eller bli dårllige.
Men det er et fantastisk tips mot nettopp dette.
For å forhindre at hvitløken blir dårlig, kan du faktisk legge den i fryseren. På den måten forblir den frisk til du trenger den.
Du kan både fryse den helt eller hakket - du trenger bare å sørge for at den er godt innpakket og lufttett.
Hvis du vil at du enkelt skal finne ut hvor mye hvitløk du trenger, er det enkleste å faktisk kutte hvitløken og fryse den i olje. Dermed kan du enkelt kontrollere hvor mye hvitløk du tar ut av fryseren, siden olje ikke kan fryse i en vanlig fryser.
Hvis du har lyst til å prøve det, bør du bruke en smaknøytral olje.
Derfor må du aldri presse en hvitløk
Hvitløk kan gi en annen smaksopplevelse, avhengig av hvordan du bruker den - derfor er det et par ting som er gode å være klar over. Det er stor forskjell på å kutte, rive, hakke eller presse hvitløken - og noe av det bør du faktisk holde deg helt unna.
Markiz Tainton deltok i den svenske versjonen av Masterchef-programmet allerede i 2014.
I dag har hun tusenvis av følgere på Instagram-profilen sin, har gitt ut kokebøker og har sitt eget matlagingsprogram.
Hun deler blant annet tips og triks til kjøkkenet, og her deler hun også et triks på hva man skal gjøre – og definitivt ikke gjøre – med hvitløk.
Hun forteller at mange gjør den feilen å bare rive hvitløken på et rivjern - og så kaste den på stekepannen. Og ifølge Markiz bør du holde deg langt unna det.
I stedet bør du ta ut en kniv og et skjærebrett, hvoretter du hakker hvitløken fint. Det gir en mye mer utsøkt hvitløkssmak, forteller hun.
Rundere og mildere smaker
"Hakk hvitløken, for da brenner den ikke like lett, og du får en rundere, mildere smak", forklarer hun.
Imidlertid er det andre måter å gjøre det også.
For eksempel kan du knuse hvitløksfedd med kniven og deretter skrelle av skallet og hakke det.
Eller du kan gjøre som de gjør i Italia, kutte hvitløken helt tynn med et barberblad eller kniv - dette er en perfekt metode for grønnsaksretter, der hvitløksmaken ikke skal være dominerende.