Din gamle telefon kan være verdt en formue: Samlere betaler 500 000 for denne mobilen

25/03/2024 21:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Din gamle telefon kan være verdt en formue.

Det har vært mye vann i elva på telefonmarkedet.

I dag eier de aller fleste hjemme en iPhone, men det har ikke alltid vært slik.

En gang var det Nokia som styrte markedet.

De var kjent for å lage telefoner med et tiltalende design, nye funksjoner og spennende spill. I tillegg har de også blitt kjent for å være svært robuste, noe som spesielt er tilfellet for den ikoniske Nokia 3310, som selges for opptil 2500 NOK i dag.

Var du en av dem som valgte å kjøpe en Ericsson T28, er det også mulig å få en pen pengesekk for den. Det er mange samlere som anser det for å være ikonisk. Derfor er det en telefon som mange gjerne vil ha i samlingen.

Så er det Nokia E90 fra 2007, som faktisk hadde egenskaper som ligner på nye smarttelefoner. Det er fortsatt en modell etterspurt av eksperter og samlere, hvorav flere er villige til å betale opptil 5000 NOK for den.

Hvis du var en tidlig adopter av smarttelefoner, så kan det ikke utelukkes at du har en iPhone 2G liggende i skuffen hjemme. Har du det kan du glede deg over at det kan selges for en pen sum.

Telefonen ble lansert i 2007 og er svært ettertraktet av samlere. Er den ikke i god stand, men fungerer, koster den rundt 11000 kr.

Har du derimot en telefon som ikke er brukt og derfor fortsatt ligger i ubrukt originalemballasje, er det en annen sak. Slike eksemplarer er solgt for inntil 500 000kr på auksjoner. Og denne prisen vil sannsynligvis bare øke i fremtiden.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.