Disse 5 tingene bør du holde langt unna kjøleskapet

01/08/2023 16:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kjøleskapet er godt til mange ting, men enkelte matvarer bør aldri oppbevares i kjøleskapet.

Så godt som alle husholdninger har i dag et kjøleskap, da det er et uunnværlig verktøy for å oppbevare mat slik at den holder seg lenger og drikke slik at den kan holde seg kald.

De fleste er nok ikke i tvil om at meieriprodukter som melk og ost må oppbevares i kjøleskapet, på samme måte som mange neppe oppbevarer kjøtt, kjøttpålegg og lignende utenfor kjøleskapet.

Men mange oppbevarer også ting i kjøleskapet som ikke nødvendigvis trenger å stå i kjøleskap.

Det kan for eksempel være ulike drikker, grønnsaker og frukt, og noen ting varer faktisk kortere hvis du legger dem i kjøleskapet, men det betyr ikke at mange ikke gjør det.

Derfor har en TikTok-bruker forklart i en video hvilke fem ting du absolutt ikke bør ha i kjøleskapet (artikkelen fortsetter under videoen).

De fem tingene er:
  • Kaffe: da den kan absorbere smaken og/eller lukten av annen mat i kjøleskapet. Kaffe bør i stedet oppbevares i en lufttett beholder i et mørkt og kjølig miljø; for eksempel i en skuff eller et skap. Kaffe kan også holde seg lenge i fryseren.

  • Brød: da det mugner fortere i kjøleskapet enn utenfor kjøleskapet. Brød bør i stedet oppbevares i et mørkt, kjølig og tørt miljø; for eksempel i en skuff, et skap eller en brødboks. Brød kan også holde seg lenge i fryseren.

  • Tomater: da de kan miste både smak og tekstur ved å oppbevares i kjøleskapet. Tomater bør i stedet oppbevares lyst og i romtemperatur; for eksempel i vinduskarmen eller på kjøkkenbordet. Det samme gjelder også bananer, avokado og urter.

  • Poteter: da de kan endre smak og/eller begynne å spire i kjøleskapet. Poteter bør i stedet oppbevares i et kjølig og mørkt miljø med god ventilasjon; for eksempel i en boks i garasjen eller boden. Det samme gjelder også gulrøtter og andre rotgrønnsaker, som med fordel kan oppbevares dekket med jord.

  • Løk og hvitløk: Det skjer ingenting ved å oppbevare disse i kjøleskapet, men det er unødvendig. De gjør seg best i samme miljø som poteter; dvs. for eksempel i garasjen - men ikke dekket av jord.