Disse matvarene bør du aldri oppbevare i kjøleskapsdøren

15/03/2023

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vi legger mange ting i kjøleskapsdøren, men mange av de tingene du har der, bør du faktisk lagre et annet sted.

Har du noen gang lurt på hvorfor noen av matvarene dine blir dårlige raskere enn andre, selv om de alle er lagret i kjøleskapet? Svaret kan være at du oppbevarer noen av dem i feil del av kjøleskapet - nemlig i kjøleskapsdøren.

Ifølge en artikkel fra EatingWell.com,  bør visse matvarer ikke lagres i kjøleskapsdøren, siden temperaturen her svinger mer enn i resten av kjøleskapet. Dette kan føre til at maten blir dårlig raskere enn den ellers ville ha gjort.

Her er en liste over matvarer som du bør unngå å lagre i kjøleskapsdøren:

Melk og juice: Disse matvarene bør ikke oppbevares i kjøleskapsdøren, da temperaturen her kan variere mellom 7-15 grader, avhengig av hvor ofte døren åpnes og lukkes. Dette kan føre til at melk og juice vil bli dårlig raskere og miste friskheten. I stedet bør du oppbevare dem i den kaldeste delen av kjøleskapet, som vanligvis er øverst eller i midten.

Smør: Smør bør heller ikke lagres i kjøleskapsdøren, da det kan miste sin smak og tekstur med temperaturendringer. Det er bedre å lagre smøret i den kaldeste delen av kjøleskapet, der temperaturen er mer stabil.

Egg: Egg bør heller ikke lagres i kjøleskapsdøren, da de kan absorbere lukt og smaker fra andre matvarer i kjøleskapet og miste friskheten. Det er best å lagre eggene i originalt eggbrett i den kaldeste delen av kjøleskapet. Få mennesker er klar over dette, da det ofte er dedikerte eggholdere i kjøleskapsdøren.

Ketchup og andre sauser: Ketchup og andre sauser kan miste tekstur og smak med temperaturendringer. Det er bedre å lagre dem i den kaldeste delen av kjøleskapet, hvor temperaturen er mer stabil.

Olivenolje og andre oljer: Olivenolje og andre oljer kan herde og miste smak og tekstur ved kalde temperaturer. Det er best å oppbevare dem i et skap ved romtemperatur i stedet for i kjøleskapet.

Du bør alltid oppbevare maten riktig for lengre holdbarhet. Dette er også mest økonomisk, da du vil ende opp med å kaste ut færre matvarer, og samtidig er det også bra for miljøet hvis du reduserer matsvinn.

Ved å lagre maten riktig i kjøleskapet, kan du forlenge holdbarheten og sikre at de holder seg friske og velsmakende lenger. Totalt sett er det en god idé.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.