Disse matvarene har samme effekt på kroppen som slankeproduktet fra Novo Nordisk

18/04/2024 15:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Disse matvarene er naturens eget svar på Ozempic.

Hvis du sliter med kilo du vil bli kvitt, trenger du bare å spise disse matvarene. De har samme effekt på kroppen som slankeproduktet Ozempic

Slankemiddelet Ozempic er faktisk for personer med type 2 diabetes og inneholder noe som ligner på GLP-1-molekylet, men mange bruker det også til å gå ned i vekt.

Det skriver livsstil AO minuto.

Ifølge ernæringsfysiolog Michelle Routhenstein, sitert av Daily Mail, er det noen matvarer som fungerer litt som medisinen Ozempic.

Routhenstein forklarer at matvarer med høyt protein, fiber og vann får kroppen til å frigjøre GLP-1, som er det samme som Ozempic gjør.

Hun sier også at visse matkombinasjoner kan gi deg metthetsfølelse uten et stort inntak av kalorier.

Ernæringsfysiologen anbefaler å starte med linser, da de har mye løselig fiber, noe som kan bidra til å øke GLP-1 i tarmen, selv om effekten er mindre enn Ozempics.

Eplet, derimot, er en kalorifattig frukt høy i fiber og vann, noe som bidrar til å holde blodsukkernivået stabilt. Selv om epler er sunne, bør de spises sammen med andre matvarer for å øke metthetsfølelsen.

Michelle Routhenstein foreslår også å spise brokkoli, blomkål og rosenkål.

Disse grønnsakene er fulle av vitaminer, mineraler og fiber, men har få kalorier og metter godt.

Også, cottage cheese og gresk yoghurt er gode valg på grunn av deres lave fett og høye proteininnhold.

En annen matvare som er bra for vekttap, ifølge en studie fra 2020, er fisk og egg. Fisk er rik på omega-3 fettsyrer og øker metthetsfølelsen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.