Drikk to kopper te om dagen: Dette vil skje med kroppen din

28/09/2023 21:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Du vil ikke tro hva som skjer med kroppen din hvis du drikker to kopper te om dagen.

Det er mange nordmenn som av og til nyter en kopp te, men faktisk viser det seg at det kan være en ekstremt god ide hvis du vil gjøre noe godt for din egen helse.

Te kan være nøkkelen til å beskytte hjernen vår når alderen begynner å ta tak i.

En studie utført av eksperter viser at bare to kopper te om dagen kan ha en bemerkelsesverdig innvirkning på hukommelsen og generelle kognitive funksjoner - spesielt hos eldre mennesker.

Det skriver The Mirror.

Ekspertene bak studien har identifisert en gruppe naturlig forekommende kjemikalier i te, kjent som flavanoler, som ser ut til å ha en positiv effekt på hjernens helse.

Disse flavanolene fungerer som kraftige antioksidanter og finnes også i en rekke frukter som epler og bær, men også i vin.

Selve studien

Studien involverte over 3,500 friske mennesker over 60 år, som ble delt inn i to grupper.

En gruppe konsumerte 500 mg flavanoler daglig, noe som tilsvarer mengden i to kopper te, mens den andre gruppen fikk placebo.

I løpet av de tre årene som studien varte, ble deltakerne testet med minneoppgaver for å vurdere deres kognitive evner.

Resultatene var bemerkelsesverdige: De som spiste flavanoler viste en gjennomsnittlig forbedring på 10,5% i hukommelsen.

Professor Gunter Kuhnle ved University of Reading påpekte at te var den enkleste kilden til flavanoler:

– To kopper te om dagen vil gi tilstrekkelig flavanolinntak for de fleste. Melk i teen har ingen negativ effekt på absorpsjonen av flavanoler.

Dr. Scott Small fra Columbia University la til at disse funnene også kan være relevante for personer i aldersgruppen 40-50 år og kan ha en enda mer dramatisk innvirkning på deres minne.