Du gjør det sannsynligvis feil: Slik skal klær henge på tørkestativet for å tørke raskest

11/08/2023 14:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Denne feilen er nok gjort av mange.

Enten målet er å spare penger, ta vare på miljøet eller av andre grunner, kan du finne minst ett tørkestativ i nesten alle danske hjem.

Det er en åpenbar idé å gi tørketrommelen en fridag og i stedet henge klærne på rad slik at luften kan gjøre jobben for oss, spesielt i sommermånedene når temperaturen er høyere og solen kan hjelpe.

Men mange av oss gjør en viktig feil når vi henger opp klær – en feil som tar mye lengre tid å tørke ordentlig før de kan brettes eller henges i skapet!

Vi glemmer avstanden

Det kan virke som en god idé å få plass til så mye klær som mulig ved å henge dem tett og presist over de hvite plastsnorene som vanligvis er på et tørkestativ. Men problemet er at klærne ikke får tilstrekkelig luftstrøm på den måten.

Hvis vi vil la naturen og luften tørke klærne våre, må vi gi den optimale forhold. Det er bare ikke tilfelle når de hvite ledningene er så tynne at det bare er noen få millimeter avstand mellom stoffet.

Løsningen er derfor å bruke minst to, og helst tre, av de hvite snorene når vi henger klærne til tørk. Jo større avstand det er mellom stoffet, jo bedre kan luften sirkulere og jo raskere tørker klærne.

Hvis du vil fremskynde tørkeprosessen ytterligere, kan du enten plassere tørkestativet ute i noen timer eller i det minste sørge for at det er på et sted med god ventilasjon.

Det gir ekstra luft for å fjerne fuktighet fra klær og reduserer samtidig risikoen for mugg i hjemmet.