Du har gjort det feil hele denne tiden: Du trenger ikke lenger å sortere vasketøyet ditt

18/09/2023 07:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Svart og hvitt tøy kan lett legges i vaskemaskinen sammen.

Har du noen gang stirret på klærne dine som venter i hauger og lurt på om det er på tide å endre reglene for vaskerispillet?

En klesvaskrevolusjon er i gang, og Millennials (den yngre generasjonen) leder an. Farvel til den gamle praksisen med å skille hvite og fargede klær, og hallo til kaosvasken.

Dette skriver livsstilsnettstedet Lifehacker.com.

En gang i tiden var det en nødvendighet å skille hvite og fargede klær for å unngå fargeblødning og beskytte favorittblusene og buksene dine. Men tidene har endret seg, og det viser seg at den strenge fargeseparasjonen kanskje ikke er så avgjørende som vi trodde.

Selv om de fleste vaskerieksperter fortsatt anbefaler en viss grad av forhåndssortering, er det ingen reell trussel mot klærne eller vaskemaskinen din ved å vaske alt sammen. Visst, levetiden til klærne dine kan forkortes litt, men med dagens overflod av billige klær og moderne materialer, er det kanskje ikke lenger det store problemet det en gang var.

Den største endringen har kommet fra utviklingen innen tekstiler og fargeprosesser. De naturlige fibrene og fargestoffene som en gang var normen, har blitt erstattet av syntetiske fibre og bedre fargeprosesser, noe som resulterer i langt mer fargefaste klær. Moderne klær er også designet for å tåle gjentatte vasker uten å miste farge eller form.

Selv vaskemiddelindustrien har gjort sitt for å gjøre livet enklere for oss ved å produsere vaskemiddel som beskytter farger, holder hvite klær skinnende og reduserer energiforbruket ved å vaske alt ved lavere temperaturer.

Ett unntak bør påpekes

Men før du snur bunnen opp ned på den kaotiske skittentøyskurven og kaster alt i vaskemaskinen, nøl.

Det er ett unntak fra den nye "kast alt" -tilnærmingen til klesvask: sportsklær.

De tekniske materialene til sportsklær som gjør dem svettetransporterende og pustende, krever ofte spesiell vask og pleie for å opprettholde ytelsen. Så selv om du kan kaste hverdagsklærne dine i vaskemaskinen uten bekymringer, kan det være lurt å gi treningstøyet litt ekstra oppmerksomhet.

Millenniumsgenerasjonen leder an i en vaskerirevolusjon som sparer tid og energi. Men husk, ditt favoritt treningsutstyr fortjener fortsatt litt ekstra kjærlighet. Så hvis du ikke vil ende opp med å konkurrere i en sportsbegivenhet i en krøllet yogabukse, hopp ut og invester i sportsvasken.