Du har kokt pasta feil hele livet: Her er hva du skal gjøre

21/10/2023 12:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du har kokt pasta feil hele livet, men frykt ikke, hjelpen er rett rundt hjørnet.

I de fleste hjem står pasta jevnlig på menyen. Den kan serveres på utallige måter og er herlig enkel å tilberede.

Og det er faktisk nettopp i forbindelse med forberedelsene at man bare må tenke seg om. Det er verdt å vurdere om vi faktisk tilbereder denne italienske klassikeren riktig.

I følge mateksperter fra Taste.com.au gjør vi alle en rekke feil som kan ødelegge smaken og teksturen til vår elskede rett:

«Det er ingen vits i å lage en batch med pasta hvis du ikke får til smakene,» sier ekspertene, som påpeker at mange av oss skyller pastaen etter koking.

Dette fjerner stivelsen som hjelper sausen til å holde seg til pastaen, og viktigst av alt, det fjerner smaken. Men det er ikke bare etter matlagingen vi blir gale i byen:

«Å tilsette for mye olje til pastaen etterlater en oljeaktig film som hindrer sauser i å feste seg til den», advarer ekspertene videre, ifølge The Mirror.

Så neste gang du befinner deg på kjøkkenet med en pose spaghetti, er det verdt å tenke på om du virkelig har mestret denne kulinariske kunstformen, eller om du bare er en av de mange som utilsiktet har gjort en italiensk klassiker til en gastronomisk katastrofe.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.