Du har lagt plaster på feil hele livet - slik skal du gjøre det

16/07/2023 20:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et plaster må passe riktig for å ha ønsket effekt. Men du har definitivt feilplassert den på fingeren.

Midt i matlagingen, hvor man skulle hakke gulrøtter eller selleri, kom barna og måtte spørre om noe, og så skar man seg.

Det er veldig plagsomt, og mens du prøver å stoppe blødningen slik at middagen ikke inkluderer kylling i blodig karri, må du ta på plasteret slik for å få den til å sitte ordentlig.

Hvis du skjærer hull på fingertuppen, er det alltid et forferdelig mas å få plasteret til å feste seg ordentlig, og selv om du legger det veldig tett inntil huden, blir det alltid klissete og går av når du vasker dine hender.

Det kan ikke være sant at plasteret ikke kan feste seg til huden, og faktisk finnes det et smart triks som gjør at plasteret lukkes tett.

Foto: Dagens.dk

Med dette smarte trikset kan du raskt gjøre en vanlig lapp til en super lapp som passer perfekt på fingertuppen.

Det krever imidlertid at en som er kuttet hjelper deg, og kutter lappen i to i hver ende. På denne måten deles gipsens klissete 'vinger' i to, og det er hele hemmeligheten.

Foto: Dagens.dk

Foto: Dagens.dk

For ved å kunne bøye begge sider av plasteret, kan du brette den helt inn til huden, og på den måten tette smuss og skitt fullstendig.

Foto: Dagens.dk

Foto: Dagens.dk

Kutter du deg lenger inne i fingeren, der leddet bøyer seg, kan du med fordel bruke det delte plasteret igjen.

Her legger du ganske enkelt endene av lappen slik at de sitter på hver sin side av leddet.

Hvis du ofte famler på kjøkkenet, eller kutter deg i hånden nå og da, kan det være lurt å lage deg noen plaster som du har liggende klar i skuffen.