Du har oppbevart gulrøtter feil hele livet: Hvordan få dem til å holde seg friske lenger

25/01/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med denne lagringsmetoden kan du få gulrøttene til å holde seg friske i lengre tid.

Vi kaster tonnevis med mat – hver dag! En av matvarene som ofte havner i søpla i stedet for på tallerkenen er gulrøtter.

Problemet er imidlertid ikke selve gulrøttene, men heller måten vi oppbevarer dem på.

Det skriver Mirror.

Amanda Rocchio, en livsstilscoach og influencer, deler tips og triks på Instagram-kontoen sin, hvor hun har over 1,5 millioner følgere.

En av hennes siste hacks er en enkel lagringsmetode som gjør at gulrøtter varer lenger.

"Enten du foretrekker hele gulrøtter eller tar en pose babygulrøtter, vil du sannsynligvis ende opp med å kaste dem i en kjøleskapsskuff," sier hun og legger til:

"Men nøkkelen er å plassere dem i en beholder og fylle den med vann, så holder de fire uker på den måten."

I en video demonstrerer Amanda Rocchio hvordan hun skreller og kutter gulrøttene før hun legger dem i vannet. Hun anbefaler å skifte vannet hver 5.-6. dag.

I kommentarfeltet takket mange brukere henne for at hun delte trikset etter å ha prøvd det hjemme.

"Dette er veldig sant. Jeg begynte å gjøre dette og det var utrolig hvor lenge gulrøttene varte," sa en bruker, mens en annen skrev:

"Dette er en god idé og det fungerer."

Hvis du vil at grønnsakene dine skal vare enda lenger, er frysing også en effektiv metode. Forbrukere bør skylle og skrubbe jorda av gulrøttene før de blancheres og til slutt fryses i en lufttett beholder.

Implementering av disse enkle lagringsmetodene kan ikke bare forlenge holdbarheten til grønnsakene dine, men det kan også spare deg for penger i det lange løp.