Du kan gjøre en stor feil hvis du drikker kaffe om morgenen

07/07/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan faktisk gi deg store utfordringer.

Det er nå omfattende forskning som viser at kaffe er sunt for oss.

Det øker stoffskiftet vårt, reduserer risikoen for ulike sirkulasjonssykdommer, reduserer sjansen for å utvikle Parkinsons, og generelt er det noe som tyder på at det forlenger livet vårt. Men det betyr selvfølgelig ikke at vi må drikke kaffe til enhver tid.

De fleste av oss vet nok allerede at det er en dårlig idé å drikke kaffe om kvelden, da koffeinen gjør det vanskeligere å sovne, noe som kan føre til en rekke negative konsekvenser.

Du bør faktisk også unngå å starte dagen med en kopp kaffe rett etter at du står opp.

Selv om det kan virke som en dårlig aprilspøk, kan det ha negative helsemessige konsekvenser å måtte klare seg uten morgenkaffen. Det skriver Berlingske.

Økt stress

Når vi våkner, begynner kroppen og sinnet automatisk å våkne, uansett om vi drikker kaffe eller ikke.

Drikker vi en kopp eller to i løpet av den første og en halv timen etter oppvåkning, kan det øke kroppens stressnivå betydelig.

Faktisk vil du doble mengden stresshormon i kroppen hvis du drikker kaffe den første og en halv timen du er våken. Dette kan forklare hvorfor du kan føle deg rastløs eller engstelig om morgenen eller formiddagen.

I tillegg kan en kopp tidlig om morgenen også føre til toleranse for koffein, noe som reduserer effekten av kaffen.

Det anbefales derfor å vente minst en og en halv time før du drikker dagens første kopp kaffe, da kroppens naturlige stresshormoner allerede er på høyt trykk på dette tidspunktet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.