Du tar sannsynligvis feil: Slik skal klær henges på tørkestativet for å tørke raskest

05/08/2023 21:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne feilen er det nok mange som gjør.

Uansett om målet er å spare penger, ta hensyn til miljøet eller av andre grunner, kan du finne minst ett tørkestativ i nesten alle norske hjem.

Det er en opplagt idé å gi tørketrommelen en fridag og i stedet henge klærne på en line slik at luften kan gjøre jobben for oss, spesielt i sommermånedene når temperaturene er høyere og solen kan hjelpe.

Men mange av oss gjør en viktig feil når vi henger opp klærne – en feil som gjør at klærne bruker mye lengre tid på å tørke skikkelig før de kan brettes eller henges i skapet!

Vi glemmer avstanden

Det kan virke som en god idé å gi plass til så mye klær som mulig ved å henge det stramt og presist over de hvite plastsnorene som vanligvis står på et tørkestativ.

Men problemet er at klærne ikke får nok luftstrøm på den måten. Skal vi la naturen og luften tørke klærne våre, må vi sørge for de optimale forholdene. Det skriver Avisen.dk

Dette er bare ikke tilfelle når de hvite snorene er så tynne at det bare er noen få millimeters avstand mellom stoffet. Løsningen er derfor å bruke minst to, og gjerne tre, av de hvite snorene når vi henger klærne til tørk.

Jo større avstand det er mellom stoffet, jo bedre kan luften sirkulere og jo raskere tørker klærne.

Hvis du vil fremskynde tørkeprosessen ytterligere, kan du enten plassere tørkestativet ute i noen timer eller i det minste sørge for at det står på et godt ventilert sted.

Det gir ekstra luft for å fjerne fuktighet fra klærne og reduserer samtidig risikoen for mugg i hjemmet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.