Ekspert advarer: Et kaldt soverom kan gi ekle bivirkninger

03/11/2016 22:00

Anniken Hauge

Livsstil
Der er garanteret mange som gjør det uten å tenke over det.

Finnes det egentlig noe bedre enn å komme inn på et kjølig soverom og legge seg under en varm dyne? Eller snu på puten mens du sover, så du kan legge hodet på den kjølige siden.

Mange mennesker foretrekker å sove i et rom som er kjølig. Men du må være forsiktig med å la vinduene stå på klem i løbet av dagen. Da risikerer du nemlig å få muggsopp på sikt.

Det skriver den danske Søndagsavisen. 

 

- Når man våkner om morgenen er soverommet fuktig, fordi man har pustet og svettet i løpet af natten, kombinert med en lav temperatur. Så åpner man typisk vinduene på klem og dropper å skru på varmen, siger byggesakkyndig Morten Mathiasen til Søndagsavisen. 

- Men problemet er når ytterveggene ikke blir varmet opp, slik at de da er veldig kalde hele tiden. Så treffer man raskt et duggpunkt, og det gir kondens på veggene - ofte bak ved sengen, klesskap, nattbord osv., og det kan bli veldig fuktig, tilføyer han.

Derfor anbefaler Morten Mathiasen at man skrur på varmen på soverommet når man står opp, og skrur av igjen om kvelden. Eventuelt kan man lufte godt før man legger seg i sengen. 

På den måten sikrer du deg best mulig mot for mye fukt på soverommet, som på sikt kan risikere å utvikle seg til muggsopp i boligen din.