Ekspert avslører den skumle sannheten: Så ofte bør du vaske badehåndkleet

15/03/2023

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Her er svaret du sannsynligvis ikke vil høre.

Når du hopper ut av dusjen, tar du et håndkle for å tørke den rene kroppen din med...men hvor rent er håndkleet ditt egentlig? Det spiller ingen rolle i forhold til hygiene og velvære.

Det store spørsmålet er hvor mange ganger du kan bruke badehåndkleet uten å vaske det. Ifølge den amerikanske legen Keri Petersen er svaret tre-fire ganger, skriver Womenshealth.com.

Hvis du bruker håndkleet enda flere ganger, kan håndkleet ditt bli hjemmet til bakterier og mugg.

Men det er ikke nok bare å vaske håndkleet etter noen ganger bruk, du må også ta andre forholdsregler. For eksempel, sørg for at du henger håndkleet riktig slik at det er spredt ut og kan tørke mellom badene dine. Før du tar en dusj, bør du åpne vinduet eller slå på viften på badet slik at luften og håndkleet er mindre fuktig.

Hvor ofte vasker du badehåndkleet?

Så ofte du bør vakse sengetøyet ditt

Ifølge National Sleep Foundation anbefales det å vaske sengetøy en gang i uken for å opprettholde et sunt og hygienisk sovemiljø. Dette skyldes at sengetøy kan samle støv, svette og døde hudceller, noe som kan tiltrekke seg støvmidd og andre som kan forårsake allergiske reaksjoner og irritere huden.

Hyppigheten av å vaske sengetøy kan imidlertid variere avhengig av ens personlige preferanser og livsstil. For eksempel kan folk som svetter mer om natten eller har kjæledyr som sover i sengen, trenge å vaske sengetøyet oftere.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.