Ekspert avslører: Denne "ekle" grunnen gjør at mygg liker noen bedre enn andre

04/10/2023 10:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
De er det farligste insektet på planeten og en ubehagelig plage for alle som er uheldige nok til å møte dem.

Det gamle ordtaket "hvis du tror du er for liten til å gjøre en forskjell, har du aldri ligget med en mygg" forteller deg alt du trenger å vite om de ekle skapningene. Men mens noen holdes oppe hele natten ved å surre og bite, sover andre søtt og myggfritt.

Det er alltid det samme når du skal på ferie. En person kommer tilbake fra turen og ser ut som månens overflate med mengden biter som dekker dem fra topp til tå.

Og det viser seg at det er en skikkelig vitenskapelig grunn til at noen mennesker unngår myggen mens andre blir blodig spist. En rekke faktorer kan parere snabelen fra huden. Noen kan du endre, andre ikke så mye.

TikToker og hudlege @dermguru tok til plattformen for å forklare de ulike faktorene som kan gjøre deg kløefri eller middag. Den ene er svette.

Hunnmygg drikker blod fra pattedyr, og den beste måten å finne et pattedyr på? Vår svette, selvfølgelig.

Hun forklarte: "Det er faktisk en vitenskapelig grunn til at mygg tiltrekkes av svette, og folk som har høyere temperatur er spesielt tiltrukket av ting som ammoniakk, urinsyre, melkesyre, og derfor har folk som trener mye mer sannsynlig å bli bitt av mygg."

Det er en veldig høflig måte å si at hvis du lukter, kommer de etter deg. Det er også dårlige nyheter hvis du liker en kald øl på en varm dag.

Hun sa: "Andre ting som kan gjøre deg mer mottakelig for myggstikk er å drikke en øl. Studien viste at bare å drikke øl kan gjøre deg mer attraktiv for mygg."

Det finnes også bakteriekolonier.

Hun la til: "Til slutt kan typen og antallet bakterier som lever på huden vår gjøre oss mer eller mindre attraktive for mygg, og forklarte også hvorfor vi er mer sannsynlig å komme i form på anklene våre fordi det er mer robuste bakteriekolonier i disse områdene. ."

En ting du kan gjøre for å unngå å bli bitt, er å ha veldig tykt kroppshår. Dette skaper faktisk en fysisk barriere og mygg kan noen ganger slite med å komme seg gjennom. Nedenfor kan du se videoen hennes fra TikTok.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?