Ekspert avslører: Sånn kommer du deg lettere opp av sengen på en kald morgen

15/11/2022 13:38

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste vet at det kan være vanskelig å komme seg ut av sengen på en kald morgen. Nå avslører en ekspert hvordan man lettere kan gjøre det.

Det er ikke mye verre enn å komme seg ut av den varme sengen en iskald vintermorgen. Spesielt ikke i denne dag og alder, da mange har valgt å skru ned varmen.

De fleste har opplevd at de rett og slett ikke ønsket å forlate den varme sengen, og derfor har det virket som en nesten umulig oppgave å komme seg ut av sengen.

Men nå har søvnekspert Martin Seeley avslørt for Mirror en rekke tips som vil gjøre det lettere for deg å komme deg ut av sengen på en kald morgen.

Varme klær

Hvis du har vanskelig for å komme deg ut av sengen om morgenen, foreslår Martin, somer sjef hos MadrassNextDay, at man bruker mer klær når du legger deg.

Han sier at hvis du ikke bruker nok lag med klær, vil det gjøre deg mer utsatt for kulde og kan føre til at du våkner midt på natten fra kulden. Så det er viktig å få ut den koselige vinterpyjamasen.

"Å gå til sengs med bare noen få klesplagg på, om noen i det hele tatt, vil gjøre kroppen din mer utsatt for å føle kulden, da du gir den liten eller ingen beskyttelse," sier han.

"Dette kan føre til en forstyrret natts søvn, og du kan oppleve at du våkner flere ganger om natten og føler deg kald, noe som gjør morgenen enda vanskeligere."

"Hvis du føler deg ukomfortabel med å ha for mange klær i sengen, ha noen varme klær i nærheten som du kan ta på deg og ta på deg når du står opp."

– Det kan også være lurt å strekke seg etter noen myke sokker. En termisk pyjamas er det beste alternativet for en varm, men komfortabel søvn.

Bruk 10 sekunders regelen

Martin sier at "10 sekunders regelen" er en enkel og effektiv måte å komme seg ut av sengen om morgenen, da konseptet tvinger deg ut av sengen før du har hatt en sjanse til å tenke på hvor varmt og koselig det er.

Alt du trenger å gjøre er å hoppe ut av sengen innen 10 sekunder etter at alarmen ringer.

Deretter pakker du deg inn i noe varmt, for eksempel en morgenkåpe, og forlater soverommet ditt - slik at du ikke har sjansen til å hoppe tilbake under dyna igjen.

"Det verste du kan gjøre når du våkner kaldt, er bare å ligge i sengen og fikse på hvor kaldt det er og hvor mye du vil holde deg i sengen - det kan ofte få oss til å føle oss enda verre og umotiverte i flere dager fremover," sier han.

"Så snart alarmen ringer og du våkner, gi deg selv 10 sekunder før du hopper rett ut av sengen, tar på deg noen varme klær, for eksempel en morgenkåpe, og forlater soverommet ditt."

Bruk en lysterapilampe

Det er imidlertid ikke bare kulden som holder oss i sengen om vinteren, da de lange nettene betyr at det ofte fortsatt er mørkt når alarmen ringer om morgenen, noe som gjør det vanskelig å komme seg ut av sengen.

Men hvis du sliter med mørke morgener, foreslår Martin å prøve en lysterapilampe, som er en lampe designet for å etterligne naturlig sollys som du vil oppleve i sommermånedene, og som kan være tidsbestemt til å slå på når alarmen ringer.

"En av de vanskeligste aspektene når du våkner om morgenen om høsten og vinteren, er mangelen på naturlig sollys i rommet. Den beste måten å håndtere dette på er å kjøpe en lysterapilampe," sier han.

"Lysterapilamper kopierer i hovedsak sollys, og er en effektiv måte å legge til litt lys på morgenen."