Ekspert avslører: Slik fjerner du vanskelige flekker med billige husholdningsartikler

14/08/2023 23:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rødvinsflekker på duken eller på teppet? Frykt ikke. Nå kommer en ekspert med sine beste tips og triks.

En vaskekspert har delt sine tips om hvordan du kan fjerne en lang rekke vanskelige flekker.

Fran Forgione bruker kun husholdningsprodukter og forklarer hvordan dyre og sterke kjemikalier ofte ikke er nødvendig for å fjerne rødvin, solkrem og grillfett.

I stedet kan det bare være et spørsmål om å se i skapene dine etter et billig svar for å bli kvitt de uvelkomne flekkene.

"Når det kommer til flekker, er det mange av oss som strekker seg etter dyre, sterke kjemikalier for å bli kvitt dem," sa eksperten.

Hun la til at folk bare kunne bruke kombinasjoner av rimelige skapartikler som er like effektive som butikkkjøpte produkter.

Nedenfor er en liste over fire vanlige flekker som kan havne på klær, teppe eller møbeltrekk i sommer.

For hver enkelt tilbyr ekspert Fran enkle, kostnadseffektive løsninger som kan spare deg for penger før du går ut og kjøper en flaske dyr flekkfjerner.

Gress

Å nyte utendørs er en av sommerens gleder – men det betyr økt risiko for å ende opp med gressflekker, spesielt hvis du har barn eller driver med sport.

Fran anbefaler å kombinere hvit eddik med like deler vann og dekke flekken. Det melder The Mirror.

La den deretter stå på i minimum 30 minutter – eller mer hvis du vil se bedre resultater. Avslutt med å skrubbe flekken og skylle med kaldt vann.

Hun la til at det er lett å bli fanget av myten om at varmt vann renser bedre. Men dette er ikke alltid sant, og absolutt ikke tilfellet med gressflekker.

Rødvin

Å ta et glass vin eller to med venner eller familie kan være en perfekt måte å tilbringe en sommerdag eller kveld. Men hvis du ved et uhell søler det på deg selv eller teppet eller sofaen, vil det mest sannsynlig ødelegge øyeblikket.

Men i stedet for å bruke en vanlig flekkfjerner, kan en boks hårspray være alt du trenger.

"For å behandle flekken, spray rikelig med hårspray, la stå i noen minutter og dupp deretter flekken for å fjerne rester," sa eksperten.

Dette bør gjentas så mange ganger som nødvendig før vask. Det berørte området kan også fylles med brus eller sprudlende vann så snart som mulig, da boblene hjelper til med å fjerne flekken fra stoffet.

Kaffe og te

Nordmenn elsker kaffe. Forståelig nok er vi en nasjon som må håndtere denne typen skavanker med jevne mellomrom.

Løsninger for å fjerne de brune flekkene inkluderer å skylle flekken under kaldt vann, samt bruk av tannkrem. Eksperten foreslo også noen andre metoder som kunne hjelpe.

"Du kan bruke oppvaskmiddel eller flytende vaskemiddel så snart som mulig og la det sitte i flekken i minst en time – og ikke la det tørke! Hold flekken våt for å sikre at produktet kan fungere for å fjerne flekken, " hun sa.

For mer gjenstridige flekker foreslo hun imidlertid å bruke en blanding av hvitvin og eddik eller en pasta bestående av natron og vann.

Hun la imidlertid til at det er viktig å holde ut og fortsette å jobbe inn pastaen i flekken til den er borte.