Ekspert: Derfor bør du ikke oppbevare osten i kjøleskapsdøren

Foto: Shutterstock.com

Du bør ikke oppbevare ost i kjøleskapsdøren. Og det er det faktisk flere gode grunner til dette.

Få mennesker er uenige i det faktum at kjøleskapet er et av de mest fantastiske produktene av menneskelig innovasjon. På samme måte er det også mange som tror at ost er en fantastisk oppfinnelse, noe som gir dem stor glede.

Les også

Optisk illusjon har etterlat 'internett' helt forvirret

Men hva får du hvis du blander de to? Noen tror at du dermed kan få osten din til å vare i lengre tid. Faktum er imidlertid at det også kan føre til potensielle feil.

For eksempel kan det virke praktisk å lagre osten din i døren til kjøleskapet, men det er kanskje ikke en god ide. Nemlig er det en rekke ting du må huske på hvis du vil sikre at osten din forblir både frisk og velsmakende.

Ost, som er et meieriprodukt som krever at det lagres i både stabile, kjølige og tørre miljøer. Selv om mange tror det motsatte, er det faktisk ikke noe som gjelder kjøleskapsdøren din, sier media Tasting Table.

Kjøleskapsdøren, derimot, åpnes mange ganger i løpet av en dag. Derfor er det også stedet i kjøleskapet som er mest utsatt for fuktighet og temperaturendringer, noe som ikke er gode forhold for osten din.

I stedet for å oppbevare osten i kjøleskapsdøren, bør du i stedet finne et fint kjølig hjørne i en av skuffene. Flere kjøleskap har til og med spesielle skuffer som er utviklet for optimal lagring av ulike gjenstander, hvorav den ene er ost.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er forskjell på hvordan de forskjellige typene ost skal lagres. Felles for dem alle er imidlertid at de må lagres i miljøer med kjølig, stabil temperatur.

Oster er imidlertid også gode for å absorbere lukt, så sørg for at kjøleskapet ditt er rent og at skuffen du legger osten i er fri for skarpe lukt.

Hvis du vil lagre osten din i lang tid, er det også mulig å fryse den. Det er imidlertid viktig at du deretter sørger for å tine det forsiktig i kjøleskapet før du bruker det til matlaging eller servering av det. 

Det er flere måter å få kjøleskap og ost til å fungere sammen i harmoni. Det anbefales imidlertid at du holder osten ute av kjøleskapsdøren, og i stedet i en skuff i kjøleskapet.

Les også

Nytt logo-raseri: Ser du likheten?