Ekspert forklarer: Du har vasket undertøyet feil i årevis

24/05/2022 11:47

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hudlege Annie Gonzalez hevder at vi har vasket undertøyet helt feil i årevis.

Annie Gonzalez har avslørt hvor ofte vi egentlig bør vaske klærne våre. Hun advarte også om farene ved å unnlate å vaske klærne våre ofte nok.

Hun sier at et bredt spekter av hudsykdommer kan oppstå ved bruk av uvaskede klær – inkludert kviser på ryggen og infiserte hårsekkene. Men med dyrere strømregninger blir vi mer bevisste på hvor dyrt det kan være å vaske klær. 

Det skriver The Mirror.

Så hva er de beste fremgangsmåtene når det gjelder å vaske klær?

"Hvis du har på deg noe i noen timer og ikke svetter, er det sannsynligvis greit å vente to eller fire ganger før du vasker det. Eller etter en hel dag med bruk," sa Dr. Gonzalez.

– Hvis du jobber hjemmefra, er det nok greit å vente til etter tre-fire dagers bruk før du vasker klærne. Du bør alltid vaske underskjorter, undertøy og sokker etter hver bruk fordi disse klærne er i svært nær kontakt med huden din og svetten din.

Det er imidlertid ett unntak: BH-er.

BH-er skal bare vaskes etter tre eller fire gangers bruk - med mindre du har trent på dem eller svettet mye.

”Hvis du bruker en BH for mange ganger uten å vaske den, begynner mikroorganismer, sopp og bakterier å vokse på BH-en. Det kan føre til en infeksjon eller som kan føre til at huden blir kløende og rød,» sier eksperten.

For å drepe bakterier må man vaske det ved 60 grader eller over. Ellers vil bakteriene leve videre.