Ekspert forteller: Å drømme om denne spesifikke tingen kan være tegn på et dypere problem

31/08/2023 11:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge ekspertene er det ikke nødvendigvis en dårlig ting å drømme om denne hendelsen - men det kan ha en skjult betydning.

Utroskap er noe av det mest opprivende som kan skje i et forhold og kan føre til at et par skilles i hjertesorg. På grunn av dette er det forståelig at mange mennesker er redde for utroskap.

Det ser ut til at underbevisstheten vår liker å plage oss med akkurat det vi frykter, og så hvis du noen gang har drømt om å være utro mot partneren din, kan du ha vært bekymret for hva det betydde.

Tenker du i all hemmelighet på å være utro? Har du handlet uskyldig, men følelsesmessig lurt uten å være klar over det? Stoler ikke partneren din på deg og tar du opp det ubevisst?

Dette er alle tanker noen kan ha etter å ha drømt om å være utro, men ifølge eksperter trenger du ikke å bekymre deg hvis drømmeverdenens romantiske bestrebelser ikke stemmer overens med ditt virkelige trofaste forhold.

I stedet for å ta drømmen i sin bokstavelige, bør du merke deg at en slik drøm kan bety hva som helst og vil avhenge av din personlige forståelse og definisjon av hva utro betyr. En grunn til at du kanskje drømmer om utroskap er at du føler deg skyldig for noe i livet ditt, og det kan være helt uten sammenheng med forholdet ditt.

Lauri Loewenberg, drømmeanalytiker og medlem av International Association for the Study of Dreams, sa til Women's Health: "I min forskning og erfaring med å hjelpe kundene mine med å forstå drømmene deres, har jeg funnet ut at hovedgrunnen til at du er utro i drømmene dine er at - dypt ned - har du skyldfølelse eller bekymring for noe du gjør som tar bort fra tiden du burde legge inn i forholdet."

En annen grunn kan være at drømmen din prøver å fortelle deg at du er utro mot deg selv - enten ved å ikke være sannferdig til kjernetroen din eller prinsippene dine. Folk som for eksempel ikke er helt forpliktet til kostholdet eller treningsregimet, har hatt drømmer om å være utro.

"Å oppleve den spesielle skyldfølelsen i drømmene deres bidro til å styrke deres vilje til å holde seg til kostholdet eller restitusjonen", sier Loewenberg.

Eksperten fant også at bort fra selvet, kan drømmene også avsløre dine sanne følelser om forholdet ditt. Utro mot en partner i en drøm kan avsløre angst for å gjenta tidligere atferd hvis du har vært utro før.

Drømmeanalytikeren bemerker også at drømmene kan tyde på at du føler deg uoppfylt i sexlivet ditt. Bare gjennom å analysere drømmen vil den sanne betydningen bli tydelig.

"Kvaliteten eller mangelen på sex kan være en del av dynamikken drømmen kommenterer", sier Loewenberg. Gjennom å bryte ned elementene i drømmen, sier proffen at du vil være i stand til å lære hva det er du søker eller føler at ditt våkne liv mangler.