Ekspert: Her bør du aldri oppbevare melken din

24/11/2022 19:18

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
De fleste av oss organiserer kjøleskapet på «feil måte». En ekspert deler nå tips som får maten og drikken til å vare lenger.

En ekspert har advart mot å gjøre det «vi alltid har gjort» når det gjelder hvordan vi oppbevarer melkekartongen vår.

De fleste av oss oppbevarer melken i dørhyllen i kjøleskapet, men det er langt fra «det riktige å gjøre».

En ekspert forklarte nylig at hun ikke anbefaler å lagre drinkene sine i hyllen i kjøleskapet. Samtidig har hun forklart at det finnes en bedre måte å organisere mat og drikke på i kjøleskapet slik at det varer lenger.

Matsikkerhetsansvarlig Theresa Keane har delt at et bestemt område av kjøleskapet vanligvis er kjøligere og vil sikre at melken og andre drikker varer lenger.

I stedet for å lagre den der «vi alltid har gjort», anbefaler hun å ha den i hyllene.

– Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ikke er kjølig nok, sier hun til Metro.co.uk, og legger til:

"Hold alltid øye med hvor kald melken din er å drikke eller ta på. Melkebeholderen må være for kald til å holde. Så kjøp bare den mengden melk du vet du kommer til å bruke relativt raskt. Kjøp smått og ofte."

Unngå blandingen av rå og ferdigmat

Når det gjelder oppbevaring av mat, sier Theresa at hovedmålet er å unngå å blande rå og ferdigmat, også kalt krysskontaminering.

Hun forklarer at rå matvarer som rått kjøtt og fisk bør oppbevares på nederste hylle i kjøleskapet. På denne måten unngås krysskontaminering og mulige drypp av blod.

Rå grønnsaker og annen løs mat bør lagres i en lukket beholder på en hylle over rå matvarer. En lukket beholder vil på samme måte tillate dem å vare lenger.

I tillegg oppfordrer hun deg til å unngå å overfylle kjøleskapet så mye som mulig, da det vil forverre sirkulasjonen av den kalde luften.