Ekspert: Her bør du aldri oppbevare melken din

24/11/22 18:18

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
De fleste av oss organiserer kjøleskapet på «feil måte». En ekspert deler nå tips som får maten og drikken til å vare lenger.

En ekspert har advart mot å gjøre det «vi alltid har gjort» når det gjelder hvordan vi oppbevarer melkekartongen vår.

De fleste av oss oppbevarer melken i dørhyllen i kjøleskapet, men det er langt fra «det riktige å gjøre».

En ekspert forklarte nylig at hun ikke anbefaler å lagre drinkene sine i hyllen i kjøleskapet. Samtidig har hun forklart at det finnes en bedre måte å organisere mat og drikke på i kjøleskapet slik at det varer lenger.

Matsikkerhetsansvarlig Theresa Keane har delt at et bestemt område av kjøleskapet vanligvis er kjøligere og vil sikre at melken og andre drikker varer lenger.

I stedet for å lagre den der «vi alltid har gjort», anbefaler hun å ha den i hyllene.

– Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ikke er kjølig nok, sier hun til Metro.co.uk, og legger til:

"Hold alltid øye med hvor kald melken din er å drikke eller ta på. Melkebeholderen må være for kald til å holde. Så kjøp bare den mengden melk du vet du kommer til å bruke relativt raskt. Kjøp smått og ofte."

Unngå blandingen av rå og ferdigmat

Når det gjelder oppbevaring av mat, sier Theresa at hovedmålet er å unngå å blande rå og ferdigmat, også kalt krysskontaminering.

Hun forklarer at rå matvarer som rått kjøtt og fisk bør oppbevares på nederste hylle i kjøleskapet. På denne måten unngås krysskontaminering og mulige drypp av blod.

Rå grønnsaker og annen løs mat bør lagres i en lukket beholder på en hylle over rå matvarer. En lukket beholder vil på samme måte tillate dem å vare lenger.

I tillegg oppfordrer hun deg til å unngå å overfylle kjøleskapet så mye som mulig, da det vil forverre sirkulasjonen av den kalde luften.

En ung kvinne innså den forferdelige sannheten da hun så ned på undertøyet sitt.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.