Ekspert: Slik unngår du kondens på innsiden av vinduene

16/09/2023 12:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekspert deler nå noen gode råd om hvordan du kan unngå kondens på innsiden av vinduene.

Etter en varm start på september har det kjøligere høstværet begynt å sette inn, og selv om vi gjerne vil holde oss til solen litt lenger, er det kalde og våte været på vei.

Og når luften utenfor blir kaldere, øker sjansen for at vinduene dine blir dekket av kondens.

Kondens dannes når den varme luften inne i hjemmet møter den kalde overflaten på vinduene dine, og selv om det er ufarlig i seg selv, kan det føre til muggvekst.

Mugg kan føre til helseproblemer som allergier, astma og andre luftveisproblemer, så det er viktig å takle kondensproblemer så snart de oppstår.

Men hva kan du gjøre for å holde kondensen unna denne høsten?

Hvis du finner kondens på vinduene dine, betyr det ikke nødvendigvis at du trenger å bytte ut glasset.

Ethvert vindu kan samle opp kondens, og det er ikke mye du kan gjøre for å hindre at fuktighet i luften lander på vinduene dine – siden selv pust skaper fuktighet.

Det er imidlertid noen grep du kan ta for å minimere problemet, skriver Mirror.

Ventilasjon

Å åpne vinduene midt på høsten eller vinteren høres kanskje ikke gøy ut, men det kan være et avgjørende skritt for å sikre at luften kan sirkulere fritt i hjemmet og la fuktig luft slippe ut.

Adam Pawson, eiendomsekspert hos Safestyle, sa:

"Hvis hjemmet ditt lider av kondens, fukt eller mugg, er det beste du kan gjøre å prøve å forbedre ventilasjonen inne. Prøv å åpne vinduene regelmessig for å la luften sirkulere fritt og la fuktig luft slippe ut av eiendommen. Ventilasjonssystemer slik som avtrekksvifter kan også bidra betydelig til å redusere kondens i hjemmet ditt."

Luftfuktighet

Eksperten foreslo også at å redusere fuktigheten i hjemmet ditt kan ha en enorm innvirkning, og den beste måten å gjøre det på er å se på hvordan du tørker klærne om vinteren.

Å henge klesvask på luftige steder i stedet for i varme rom kan bidra til å holde mugg i sjakk, og det kan også sørge for at tørketrommelen er ventilert utendørs.

Ifølge Mrs. Hinch Facebook-gruppe, du kan også vurdere å investere i en avfukter som fjerner fuktighet og forhindrer at damp blir til væske.

Andre nyttige måter å redusere fuktigheten i hjemmet ditt kan inkludere å flytte potteplanter til mindre fuktige områder av huset eller fjerne dem helt og oppgradere avtrekksviftene på badet og kjøkkenet for å være mer effektive.

Isolasjon

Adam anbefalte også å sørge for at hjemmet ditt er godt utstyrt med doble vinduer, veggisolasjon og sprekkforsegling, da dette også kan ha en positiv effekt på kondensproblemer da det reduserer varmetapet fra hjemmet ditt.

"Å ha godt installerte, energieffektive vinduer vil bidra til å holde temperaturen på eiendommen høy, noe som kan ha stor innvirkning på kondens og muggvekst," sa han.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.