Eksperten overrasker med drømmekur: Gå ned i vekt ved å spise sjokolade og drikke vin

09/02/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Nå er det gode nyheter for sjokolade- og vinelskere.

En fersk studie fra Kings College London bringer gode nyheter for de som ønsker å gå ned i vekt, men ikke kan motstå fristelsen til sjokolade og et glass rødvin.

Forskningen peker på det faktum at disse gledene, i moderate mengder, faktisk kan ha en positiv effekt på helsen vår, spesielt med tanke på vekttap. Det skriver Daily Mail

Forskeren bak studien, Tim Spector, forklarer at nøkkelen til denne overraskende konklusjonen ligger i bakteriene som lever i tarmene våre.

Disse mikroorganismene, som lever av det vi spiser, spiller en avgjørende rolle i hvordan kroppen vår bryter ned mat og absorberer næringsstoffer.

"De 'gode' tarmbakteriene elsker sjokolade og rødvin... Med måte, selvfølgelig," sier Spector, som fremholder polyfenolene i disse matvarene som kraftige antioksidanter som styrker immunforsvaret.

Spectors forskning, som inkluderte en studie av to tvillinger med markant forskjellig kroppsbygning, understreker viktigheten av mangfoldet av tarmfloraen for vår generelle helse. – Jo mer variert mat vi spiser, jo flere ulike mikrober er det i kroppen vår, og det gjør oss sunnere, forklarer han. Dette mangfoldet i tarmfloraen kan fremmes blant annet ved å innta sjokolade og rødvin, naturlig sammen med et ellers sunt og variert kosthold.

Spectors råd til de som ønsker å pleie tarmfloraen mens de nyter livets gode sider er tydelige. Han mener at ens matpyramide bør inneholde litt ost, sjokolade og rødvin. Dette budskapet er ikke bare en oppfordring til å nyte disse produktene med god samvittighet, men også en påminnelse om at et sunt kosthold ikke trenger å være fri for tingene vi elsker.

Denne forskningen gir et nytt perspektiv på vekttap og helse, og understreker viktigheten av balanse og mangfold i kostholdet. Dette er kjærkomne nyheter for mange som sliter med vekttap, som nå kan inkludere sjokolade og vin i kostholdet vel vitende om at det faktisk kan bidra positivt til helsemålene deres.

Så neste gang du får lyst til å nyte et glass rødvin eller spise en sjokoladebit eller to, kan du nå gjøre det med god samvittighet.