Eksperter advarer: Å kombinere dette med alkohol vil gjøre bakrusen din verre

06/12/2023 23:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke hyggelig å våkne med bakrus, selv om festen var god.

Det er mange som har en tanke om at det hjelper å spise mye hvis du vil unngå bakrus. Hvis du tror det hjelper å ta en ekstra porsjon stekt svinekjøtt og kokte poteter, blir du skuffet.

Det kommer ikke til å gi deg mindre bakrus.

To eksperter avslører at å spise mens du drikker alkohol kan få deg til å føle deg mindre mett. Dette er fordi det bremser frigjøringen av alkohol i blodet, men det bremser også kroppen din fra å bryte ned alkoholen.

Derfor vil det ikke hindre deg i å få bakrus.

Faktisk kan det ende opp med å gjøre ting verre. Spiser du mye kan det derfor bety at det tar lengre tid før bakrusen forsvinner.

"Selv om mat ofte anbefales som en følgesvenn til alkohol, kan det bremse hvor raskt kroppen din metaboliserer alkohol. Dette betyr at det tar lengre tid å forlate systemet," sier Dr. Hussain Ahmad, en lege ved Click2Pharmacy i Storbritannia, fortalte Daily Mail.

Clifford Stephan, ernæringsfysiolog og grunnlegger av Booze Vacation, er enig med Dr. Hussain Ahmad.

«Det vil ikke hjelpe deg neste dag», sier han til Daily Mail om å spise mye mens man drikker alkohol.

Omvendt er det heller ikke løsningen å drikke alkohol på tom mage. Dette kan resultere i at du blir skikkelig full på kort tid, og kan i verste fall også føre til alkoholforgiftning.

«Når du drikker på tom mage, går mye av alkoholen du drikker raskt fra magen til tynntarmen, hvor det meste tas opp i blodet», skriver Healthline.

"Dette forsterker alle bivirkningene av å drikke, for eksempel din evne til å tenke og koordinere bevegelsene dine."

Dr. Hussain Ahmad sier at en enkelt gjenstand "behandles" av kroppen på én til to timer. Men å innta "mer alkoholholdige drikker reduserer hvor raskt kroppen din kan metabolisere og passere den".

Han sier til Daily Mail at det derfor kan «ta opptil 12 timer før det forlater blodbanen din helt».

Når alkohol forlater blodbanen, betyr det ikke at den er helt ute av kroppen. I stedet beveger den seg videre til andre deler av kroppen, hvor den kan bli i flere dager.

Vanligvis tar kroppen omtrent en til to dager å komme seg etter en bakrus. Rundt 12 timer etter å ha drukket, kan folk forvente å begynne å føle seg bakfulle.

Det er mange myter om at å drikke kaffe eller ta en dusj kan kurere eller forhindre bakrus. Men Clifford Stephan understreker at det ikke er noen sannhet i disse mytene.

"Det er mange mennesker som strekker seg etter kaffe for å prøve å kickstarte dagen. Men kaffe kan være hardt mot din allerede irriterte mageslimhinne og vil dehydrere deg ytterligere," sa eksperten til Daily Mail.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.