Eksperter advarer: Av denne grunn må du ikke skylle gjenstandene dine før du legger dem i oppvaskmaskinen.

01/08/2023 09:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De av oss som er så heldige å ha en oppvaskmaskin, gjør ofte noen ganske dumme feil.

Selv om ikke alle har tilgang til oppvaskmaskin, er bryet med håndvask nesten en saga blott for de som har det. Likevel gjør mange av oss feil når de fyller i oppvaskmaskinen, men de kan heldigvis enkelt rettes opp i følge hvitevareeksperter.

Har du noen gang skylt en spesielt skitten tallerken eller lignende i vasken før du har satt den i oppvaskmaskinen? Ifølge eksperten er det nettopp denne forspylingsprosessen som kan gi glassene dine et grumsete belegg.

"Ikke skyll oppvasken. Ved å forhåndsskylle forhindrer du at vaskemiddelet angriper matrestene, noe som kan føre til at det angriper glassene dine og gir dem en uklar overflate," forklarte eksperten i en TikTok-video under brukernavnet @ao.

Et annet viktig tips er at oppvasken bør vende mot midten av sprayen i oppvaskmaskinen. Så før du starter oppvaskmaskinen, sørg for at hver tallerken, bolle og tallerken vender innover mot midten av maskinen.

Ettersom energiprisene har steget, kan mange av oss ha forsøkt å redusere oppvaskmaskinforbruket, da oppvaskmaskinen regnes for å være en av de største energiforbrukerne i en husholdning, ifølge Mirror.

For å spare energi er det lurt å vente til oppvaskmaskinen er helt full før du slår den på. Hvis du bare har noen få ting å vaske, vurder å vaske dem for hånd.

Men pass på å unngå å la kranen gå unødvendig, da dette også kan føre til at vannregningen stiger.