Eksperter avslører: Så ofte bør du vaske håndklærne dine

06/09/2023 15:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Eksperter avslører nå hvor ofte du faktisk bør vaske håndklærne dine.

Å pakke deg inn i et stort, varmt og mykt håndkle etter en god dusj må sies å være en av de beste følelsene i livet.

Du føler deg frisk og ren og klar til å møte dagen. Men når bestemmer du deg for å kaste håndkleet i vaskemaskinen og gi det en oppdatering?

Sjokkerende ny forskning fra 'Showers to You' har vist at til tross for håndklær som inneholder opptil 94 millioner bakterier etter bare en ukes bruk, vasker nesten to millioner briter bare badehåndklærne sine en gang i året.

Det skriver LADbible.

Studien viste at det først og fremst er menn som har fem ganger større sannsynlighet for å vaske håndklærne bare en gang i året, sammenlignet med én prosent av kvinnene.

Den fant også at en tredjedel av Storbritannia innrømmet å vaske badehåndklærne sine "bare en gang hver tredje måned", noe som tilsvarer rundt 17 millioner mennesker.

Ifølge forskning er de som bor i Leicester og Glasgow "mest sannsynlig å gå lengst uten å vaske badehåndklær, med over fire av ti (41 prosent) fra begge byene innrømmer at de bare vasker håndklærne lengst hver tredje måned".

Grunnen til at håndklær er et utmerket avlsmiljø for bakterier og virus skyldes hvor fuktige de stadig blir.

Til tross for dette kan regelmessig vask og tørking faktisk gjøre fibrene i håndkleet litt stive og grove, men å vite hvilke temperaturer som skal brukes kan bidra til å forhindre dette.

Den optimale temperaturen for å vaske håndklær er mellom 30 og 40 grader, ifølge Tom Drake, en gjør-det-selv-ekspert hos Only Radiators.

I et intervju med Daily Express sa han følgende:

"Håndklær kan føles harde og stive på grunn av opphopning av såpe og vaskemiddel, noe som skaper et mindre absorberende lag på håndklærne. Du tror kanskje at mye tøymykner og varmvask holder håndklærne nye, men det kan faktisk ha motsatt effekt. Varmt vann absorberer vaskemiddel bedre og etterlater derfor mindre kjemisk oppbygging på håndklærne dine, noe som gjør at de føles stive."

Roman Kemp utløste nylig en debatt om hvor ofte badehåndklær skal vaskes, og innrømmet at han forlot min i to eller tre uker om gangen.

Ifølge LADbible er anbefalingen å vaske håndkleet etter tre bruk.

Så der har du det, kanskje du bør vurdere å kaste håndklærne i vaskemaskinen!

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?