Eksperter bekrefter: Disse 7 matvarene bør du aldri sette i kjøleskapet

28/09/2023 07:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er god grunn til å spisse ører.

Når det gjelder oppbevaring av mat, er kjøleskapet ikke alltid nødvendig. Faktisk kan kjølelagringsmetoder til og med ha en negativ innvirkning på kvaliteten på visse matvarer, advarte eksperter.

Riktig oppbevaring av ulike matvarer er viktig for å bevare smak og utseende.

Mens mange matvarer trives best i kjøleskapet, er det noen som ikke foretrekker denne lagringsmetoden.

Hvis de oppbevares i kjøleskapet, kan visse typer mat "ødelegge" og bli "bortkastet", advarer eksperter fra GE Appliances, en amerikansk produsent av husholdningsapparater.

Ekspertene la ikke skjul på at det er syv matvarer som «aldri bør oppbevares» i kjøleskapet – og det er noen overraskelser blant dem.

Kaffe

Hvis du oppbevarer kaffe i kjøleskapet, er det mer sannsynlig å absorbere andre smaker rundt det.

Dette gjør at kaffen smaker forferdelig når det er på tide å brygge den.

I stedet bør kaffegrut og bønner oppbevares utenfor kjøleskapet og på et alternativt sted, for eksempel inne i en forseglet beholder i skapet for å bevare smaken.

Tomater

Ifølge ekspertene kan tomater i kjøleskapet påvirke sin deilige smak og tekstur. Derfor, for å beskytte deres smak og juiciness, må du lagre tomater ved romtemperatur utenfor kjøleskapet.

Bananer

Bananer trenger romtemperatur i stedet for kjøleskapet av to grunner.

Ekspertene forklarte: "De varme temperaturene hjelper frukten til å modnes, og lyset og luften reduserer nedbrytningen." Bananer skal oppbevares på kjøkkenbenken, i skapet eller hengende fra en banankrok. Dette vil hjelpe bananene til å modnes og forhindre at skallet blir brunt for raskt.

Brød

Med mindre du foretrekker tørre og uttørkede skiver i smørbrødet, oppbevar brødet i skapet i stedet for kjøleskapet. Hvis brødet ikke skal brukes, kan det oppbevares på benken de første 24 timene og deretter legges i fryseren for å forlenge holdbarheten.

Honning

Honning kan bli hard og klumpete hvis den plasseres i kjøleskapet. For å bevare sin jevne konsistens, er det best å forlate honningen ved romtemperatur.

Poteter

Poteter bør også lagres ved romtemperatur for å bevare tekstur. Det er fordi fuktigheten i kjøleskapet kan gjøre dem sandete og for søte. Derfor lagres poteter best ved romtemperatur i en papirpose.

Friske urter

Et kjøleskap fratar friske urter som basilikum, rosmarin og timian smaken og tørker dem også ut. I stedet kan de plasseres i et lite glass hvor du heller i litt vann, og så skal det lagres vekk fra direkte sollys.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.