Eksperter deler strålende tips: To enkle ingredienser kan rense flisene dine for vanskelige oljeflekker

11/02/2024 09:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle har disse ingrediensene hjemme.

Det er aldri morsomt når bilen begynner å miste væske av et eller annet slag, og når det gjelder olje, kan det vise seg å gjøre mye skade i oppkjørselen din, spesielt hvis du har fliser.

Ekspertene på Terraform Driveways avslører nå en enkel, men effektiv måte å fjerne disse flekkene ved hjelp av et produkt de fleste har i hjemmene sine: vaskemiddel.

Det skriver Express.

Oljeflekker kan være et stort irritasjonsmoment for huseiere, spesielt for de som regelmessig parkerer kjøretøyene sine i oppkjørselen. Disse flekkene er ikke bare dårlige for flisene dine, men kan også være vanskelige å fjerne.

Men ifølge Terraform Driveways trenger det ikke å være en skremmende oppgave å få dem bort.

På Terraform Driveways hjemmeside forklarer de at vaskemidler - både flytende og pulveriserte - inneholder overflateaktive stoffer som er nøkkelen til å bryte ned og løse opp oljeflekker.

"Olje er hydrofob, så et overflateaktivt middel kan bidra til å løfte det," sier nettstedet.

For å fjerne flekkene, anbefaler de å helle rengjøringsmiddelet direkte på flekken, la det sitte i 30 minutter, og deretter skrubbe med en stiv børste. For pulverisert vaskemiddel anbefales det å lage en pasta med varmt vann, som deretter kan påføres flekken. Etter ytterligere en halv times venting, skrubb flekken og skyll av overflødig vaskemiddel med vann.

I tillegg kan våte oljeflekker effektivt behandles med natron, kjent for sine ultraabsorberende egenskaper. Ved å lage en pasta av natron og varmt vann og påføre det på flekken, kan man la blandingen stå i 30 minutter eller over natten for større flekker. Etterfølgende skrubbing med en stiv børste vil fjerne flekken, hvorpå området skal vaskes rent med vann.